fbpx
Nyomj Entert

A szemüveged legyen a védjegyed | Thinwood

Kör alakú vagy szögletes, karakteres vagy elegáns, natúr tónusú vagy éppen merész színárnyalatú és mintázatú, de ami a legfontosabb, hogy könnyű, kényelmes és precíz megmunkálású, ráadásul teljes mértékben személyre is szabható szemüvegkeretek. A kecskeméti székhelyű Thinwood márka csapatával beszélgettünk. Interjú!

A márka alapítója Kis Arnold, akinek egyszer nagyon megtetszett egy napszemüveg, amelyről végül kiderült, hogy női és nem gyártottak belőle nagyobb méretet – így kezdődött el a Thinwood márka története, ami azóta családi vállalkozássá nőtte ki magát. Mi a márka filozófiája és kik állnak a csapat mögött?

A Thinwood alapfilozófiája, hogy szeretnénk a szemüvegviselést „megkönnyíteni”, komfortos és kényelmes szemüvegkereteket készíteni, amelyhez egy, az optikaipar számára eddig ismeretlen ötvözetet használunk fel. A megszokott alapanyagok helyett egy új és innovatív anyaggal akartunk kísérletezni: ennek köszönhetően nemcsak kinézetükben, hanem alapanyagukban is különleges kereteket hoztunk létre.

A márka alapítója mellett a gyártásért Arnold édesanyja, Ilona a felelős, az értékesítésért pedig felesége, Zsófia. A csapat szerves részét képezi még Bence is, akinek munkája nagy részét a lencsék csiszolása teszi ki.

Melyek a Thinwood identitását meghatározó legfontosabb tényezők? Szemüvegkereteitek pontosan miből és hogyan készülnek? 

Kereteink identitását leginkább a személyre szabhatóság és a high-tech alapanyag határozza meg: a keretek mind színben, mind méretben teljesen saját igényeinkre szabhatók.

A Thinwood keretek kompozit alapanyagból készültek: egy, már jól bevált alapanyagnak találtuk meg az új felhasználási módját. Tulajdonképpen olyan anyagokat használunk, amit már az űrtechnikában teszteltek, és a Formula 1-es autók tervezésénél, valamint az alternatív energiaforrások eszközeinek építésekor is kikísérletezek.

A szemüvegkeretek további sajátossága, hogy kézzel készülnek, ezzel is a legmagasabb minőségi szintet szeretnénk biztosítani.

Fontosnak tartjuk, hogy a termékeinkben érezhető legyen a precizitás, a tökéletesség és a szemüvegkészítés szeretete, amely csak kézi megmunkálással érhető el és adható át a viselőnek.

Egy szemüveg elkészülése több, mint ötven részfolyamatból áll, a legtöbb kézi megmunkáláshoz köthető.  A gyártási folyamatainkat igyekszünk rendszeresen fejleszteni, ennek a legjobb mérőszáma a ráfordított időben rejlik. A folyamatos technikai és gyártásoptimalizáló eljárásoknak köszönhetően egy szemüvegkeret elkészítése ma körülbelül három és hat nap közé tehető, míg ez négy évvel korábban két-három hét volt.

Hogyan épül fel a Thinwood szemüvegkollekció: állandó darabjaitok vannak, vagy időközönként új modellekkel is bővül kínálatotok? Jelenleg hányféle forma és szín közül tudunk válogatni?

Alapkollekciónkat évente kétszer szoktuk frissíteni. Egyfelől a formákat bővítjük, másfelől, bár ez nem annyira látványos, technikai részleteken módosítunk, például most vagyunk egy szárgyártóváltási folyamat kellős közepén.

Jelenleg az alapkollekcióban 28 modell közül lehet válogatni, amit 26 színből álló skáláról bármelyikből el tudunk készíteni. A tavalyi frissítés során kimaradt hat olyan forma, ami nem fért be az alapmodellek közé, nekünk viszont nagyon tetszettek, ezért létrehoztuk egy limitált szériát és adtunk neki egy egyedi mély fekete színt – ez lett a 27. színünk. 

Hogy látjátok, milyen típusú keretek, formák és színek a legkedveltebbek manapság? A ti kínálatotokban is van bestseller vagy közkedvelt darab?

A trendi formák közé tartozik a kerek, amely a Rufus névre hallgató modellünk eladásain is meglátszik. Az Exact szériánk például vastagabb fronttal rendelkezik, ezt inkább bevállalósabbak választják, míg a vékony frontú Lite szériánk elegáns megjelenést kölcsönöz. A nagyobb, szögletes formák szintén hódítanak, ide soroljuk a Tristan, az Alex vagy a Marvin modellünket. De az uniszex kereteinket is szeretik vásárlóink, mint a Summer és az Edmond modelljeinket. A csajos, cicás formák sem mennek ki a divatból, amelyek nálunk a Minnie és a Mo névre hallgatnak.

Színek tekintetében a hazai Thinwood-viselők, úgy tapasztaljuk, szintén nyitottak a változatosságra. Azért még mindig a naturális színeket választják a legtöbben, ezért található meg kínálatunkban az aranybarna vagy az olívazöld, amelyek egy szolidabb vonalat képviselnek, de már nem az „unalmas” kategóriába tartoznak. Egyre többen vállalnak be piros, pink vagy lila kereteket, de azért a kék mindig a jolly joker. A sárga árnyalatok vagy az élénkebb zöld színek pedig a külföldi vevőink kedvencei.

Egy szemüveg hosszú évekig velünk marad, éppen ezért segítség nélkül elég nehéz megtalálni a megfelelő, arcunkhoz tökéletesen passzoló formát és a hozzánk illő színvilágot. Nemrég indítottátok el új szolgáltatásotokat, a szemüvegkeret-szabóságot. Pontosan miből áll a Custom Shop és mit kell róla tudni?

A kezdeményezés lényege, hogy „a szemüveged legyen a védjegyed” – vagyis olyan szemüveget viselj, amilyen másnak nincs. Szolgáltatásunkkal leginkább a designer termékeket kedvelő vásárlóinkat szeretnénk megszólítani, akik nyitottabbak a szélsőséges mintákra és egyedi színvilágra.

A Custom Shop szolgáltatást igazából egy eseménysorozat formájában képzeltük el: egy ilyen alkalomkor először segítünk a látogatóknak kiválasztani a megfelelő keretformát és amennyiben szükséges, a vásárló arcára szabjuk azt. Második lépésként, ami a legizgalmasabb része a folyamatnak, a színek és minták közül kell eldönteni, melyik az, amelyik az adott vásárló személyiségéhez a legjobban passzol. A választás nem egyszerű, hiszen több mint 500 féle szín és minta közül lehet választani, ami egy kicsit hosszabb időt igénylő művelet a megszokott szemüvegkeret választási folyamathoz képest: emiatt is éreztük úgy, hogy ezekre az alkalmakra külön eseményt dedikálunk.

Végül lencse is szükséges a kerethez – mi dioptria nélküli napszemüveglencséket ajánlunk, de amennyiben valaki optikai lencsével szeretné társítani személyre szabott Thinwood keretét, összekötjük valamelyik viszonteladó partnerünkkel.

Melyek a következő lépések, milyen újdonságokra várhatunk tőletek a közeljövőben?

Az őszi nagy újdonság egy új kollekció bemutatása lesz. Idén tervezzük egy új alapanyag bevonását és folytatjuk a Custom Shop, valamint a nyílt hét eseménysorozatainkat is. Bízunk benne, hogy jövőre újraindulhat a kiállítási szezon és a nemzetközi piacon is bemutathatjuk újdonságainkat.

Ha szeretnétek kipróbálni ti is a szemüvegkeret-szabóságot, a következő Custom Shop eseményt augusztus utolsó hetében rendezik meg. További pontos információkért kövessétek figyelemmel a Thinwood Facebook-oldalát!

Thinwood | Web | FacebookInstagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük