fbpx
Nyomj Entert

A Tesla most a kormánykereket rajzolta újra

Szarvszerű kormánnyal helyettesítette a megszokott kereket az új Model S-ben a Tesla: a retrófuturisztikus megoldás fogadtatása vegyes.

Van, aki szerint kérdéses, mennyire lesz praktikus vezetés szempontjából a mindenképpen egyedi megjelenésű kormánykerék, mások tréfásan azt kérdezgetik, extraként kérhetik-e a teljes változatot is, a Top Gear pedig egyenesen azt írja, fél kormánnyal érkezik a legújabb Model S. A CNet ennél is tovább ment: kifejezett biztonsági kockázatnak tartja a kormányt, amellyel kapcsolatban sokakban a Knight Rider című tévésorozat emléke idéződik föl.

A kormány-nem-kereket ízeire szedő cikkben felsorolják: nehéz lesz parkolás közben fogást váltani rajta, ha nem kerek; amennyiben kicsúszik kezünkből, sokkal nehezebb lehet újra elkapni, ami bizonyos helyzetekben rettentően veszélyes és még a kézsérülések esélye is nagyobb lehet általa. Egyelőre nem elég fejlettek még a Teslák ahhoz, hogy ténylegesen és teljesen önvezető módban legyenek használhatók, így biztosan szükség lesz egy jól használható kormányra az új Model S-ben is. Meglátjuk majd, hogy engedélyt kap-e egyáltalán az újítás, de addig is gyönyörködhetünk kialakításában, pusztán dizájntárgyként szemlélve azt. Annak ugyanis kétségkívül megfelel.

Forrás: Sky News, Top Gear, CNet

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük