fbpx
Nyomj Entert

Adatvédelem és költészet az AWO arculatában

A Nagy Testvér az interneten is figyel, legalábbis ezt sugallja egy adatvédelmi szerv, az AWO új arculata.

Az AWO ügynökség az adatvédelemre specializálódott, többek között olyan ügyek felgöngyölítésében vett már részt, mint a Cambridge Analytica-botrány vagy a Google hirdetéstechnológiai gyakorlatai.

Az ügynökség új arculatán az Accept & Proceed stúdió és Tom Sharp költő dolgozott. A tervezés fő irányelve az volt, hogy a technológia kettősségét – az általa nyújtott szabadságot és elnyomást egyaránt – hangsúlyozzák, ehhez pedig irodalmi példákhoz nyúltak.  

Az egyik fő inspiráció Richard Brautigan 1967-es ’All Watched Over by Machines of Loving Grace’ című verse volt, amely a technológia társadalomra gyakorolt lehetséges hatásairól szól. Egy másik irodalmi hivatkozásként George Orwellt választották, akinek nézetei a hatalomról és az adatokról nagyban inspirálták a tervezőket a szimbólumok tervezésekor. Az egyik legegyértelműbb utalás erre a csillagból és zárójelekből kirajzolódó, megfigyelő szem.

Betűtípusnak a megbízhatóságot sugalló Baskerville-t választották, amit a Univers modern, „kódszerű” megjelenésével egyensúlyoztak. A poszterkampányon kódokat idéző képversekkel figyelmeztetnek az adataink megadásával járó veszélyekre.

Accept & Proceed | Web

Tom Sharp | Web

Forrás: designweek.co.uk

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük