fbpx
Nyomj Entert

A budapesti fürdőkultúra találkozása az eco-designnal| PHILOMÉN SS20

A fenntarthatóságban élen járó magyar márka, a PHILOMÉN fürdőruhái visszahozzák a budapesti fürdők tündöklő fénykorát, ugyanakkor a modern igényekre is válaszolnak, hiszen csak környezetbarát anyagokat és gyártási technikákat alkalmaznak készítésüknél. Mutatjuk a 2020-as nyári kollekciót!

Csabai Zita 2018-ban hívta életre a PHILOMÉN márkát azzal a céllal, hogy az etikus divattervezésen túl tudatos, fenntartható és kiemelten környezetbarát, eco-lifestyle márkát hozzon létre. Zita a márkán keresztül hívja fel a figyelmet az aktuális környezeti problémákra, és változásra szeretné ösztönözni a divat szerelmeseit, a slow fashion jegyében. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen divattervezőként végzett alapitó szavaival „olyan márkát vizionált, amelyben a minőségi dizájn, a stílus és a környezettutatosság kéz a kézben jár.”

Ezt sikerült is profi módon megvalósítania. A PHILOMÉN dallamos neve ókori görög eredetű szó, jelentése: „szeretett”. A név pedig kötelez: a márka termékei tökéletesen megtestesítik ezt az elképzelést, hiszen a fürdőruhák viselete az önmagunkkal való harmóniát, a világ megismerését és Földünknek, valamint a természetnek szeretetét ünnepli környezettudatosan

A márkánál a tengerek védelmére kifejezetten odafigyelnek, sőt, minden webshopjukban eladott termék árából 2%-ot adományoznak a világ legnagyobb delfin- és bálnavédő szervezetének, a WDC-nek, fő ihletforrásuk mégis maga Budapest. Komoly lehetőséget láttunk a város világhíres gyógyfürdőiben, fürdőkultúrájában, amelyek egyértelműen̋ inspirálták a márka létrejöttét” – tudtuk meg Zitától. A fürdőruhák designjában egyszerre fedezhetők fel az időtlen, európai elegancia klasszikus jegyei, valamint a modern, merész sziluettek. Ezeknek kombinációja garantálja a kifinomult, könnyed és magabiztos megjelenést a fürdőruhákat viselőknek. 

A fenntarthatóság a márka egyik fő pillére. Jó tapasztalni, hogy a márka nemcsak zöld, hanem átlátható is: fürdőruháik minden modellje 100%-ban újrahasznosított ECONYL® nejlonból készül, amelyet a tengerekben, óceánokban elhagyott halászhálókból és más eldobott nejlonhulladékból állítanak elő. Az egyes darabokat ezután magyar varrodákban varrják meg. A speciális anyag nem csak minőségi, de meglepően kényelmes viselni is. A PHILOMÉN csakis a fenntartható, lokális gyártású és etikus ruhadarabok létrejöttét támogatja, amelyek Magyarországon, zerowaste módon készülnek.

Szerencsére Zitáék lendületét a világjárvány sem vetette vissza: az új kollekció online debütálásával egyidőben a webshop friss arculatot kapott és újabb vezető concept store-ok keresték meg őket együttműködésre. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a PHILOMÉN-t még többen megismerjék és megszeressék. Büszkék vagyunk arra, hogy a termékeinkre nemrég felfigyelt a nagy múltú olasz Grazia magazin is, ahol a Philomént mint az egyik legstílusosabb eco-márkát ajánlották, valamint hogy folyamatos erős nemzetközi érdeklődés övözi legújabb kollekciónkat is” – mondta el Zita. 

Csatlakozzatok Ti is a PHILOMÉN táborához, és csempésszétek bele a természettel való egyensúlyt a gardróbotokba.

Fotók: Dombóvári Judit

PHILOMÉN | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük