fbpx
Nyomj Entert

HYPE I Heti programajánló

A tanév végéhez közeledve ezen a héten a végzős egyetemistákra figyelünk: most zajlanak ugyanis a diplomavédések a MOME-n.  Persze, más design eseményeken is ott leszünk a városban: lesz kiállítás megnyitó, workshop és csomó márka most rukkol elő nyári kollekciójával. S ha a hét legerősebb napját kellene megjelölnünk, nos, egyértelműen csütörtököt mondanánk.  

MOME Diploma 2019

Már múlt héten, az építészekkel elstartolt a diplomavédések sora a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Persze, semmiről sem maradunk le, hiszen a diplomát szerzett hallgatók munkáiból kiállítást is rendeznek, mégis mindenkit arra bíztatnánk, üljön be valamelyik diplomavédésre, mert érdemes. Ha szeretnénk teljes képet kapni arról, mi zajlik ma a design felsőoktatásban, melyek azok az ötletek és diplomaprojektek, amelyekre az iskola falain kívül is érdemes lesz figyelnünk, mindenképp ejtsük útba a MOME campust (egyelőre még a Bertalan Lajos utcai „átmeneti szállást”, de remélhetőség szerint hamarosan ismét a Zugligetben folyhat tovább a tervezés). Hétfőn a tárgyalkotók, kedden és szerdán a textiltervezők és a fotósok, csütörtökön és pénteken pedig a grafikusok és a formatervezők mutatják be diplomaprojektjüket. És ne feledkezzünk meg a számunkra különösen kedves designelmélet szakról (igen, hazabeszélünk, bocs): ha szeretnétek megtudni, mi is az a designelmélet, mi minden klassz témával foglalkoznak azok a diákok, akik a formatervezést, a tárgykultúrát, a designt, mint jelenséget egy másik szemüvegen keresztül vizsgálják, akkor az ő diplomavédésüket se hagyjátok ki, pénteken. Pontos időpontok és helyszínek az eseményben.

Mikor:
Június 3-15.

Hol:
MOME Z – Bertalan Lajos u. 2.

Bővebben:
Esemény

***

I. öko_memo: Felelős Gasztrohős – Számít, hogy mit eszel!

Nemrégiben nyitotta meg kapuit a saunna kollektív, s máris itt hozzák az első ÖKO_MEMO estjüket nekünk! A hivatalos megnyitó partyn mi is ott voltunk, és nagyon örültünk a sok ismerős arc láttán: a saunna kollektív ugyanis egy olyan tér, ahol több, különböző területen dolgozó tervező „lakik” egymás mellett, s ahol nemcsak munka folyik, de érdekes és izgalmas programokba is csöppenhetünk. Most kedden például a Felelős Gasztrohős csapatával közösen szerveznek előadást, ahol a felelős étkezésről lesz szó. Vighné Boóc Judit elárulja, mitől lesz fenntartható egy vendéglátóhely, és fény derül arra is, mi a kapcsolat a rántott hús és az őserdők között. Ha kíváncsiak vagytok az első ÖKO_MEMO estre, részvételi szándékotokat a hello@saunnakollektiv.com e-mail címen jelezzétek a csapatnak. A belépő 500 Ft (az est teljes bevételével a Felelős Gasztrohős Alapítvány munkáját támogatják a szervezők).
 
Mikor:
Június 4. (kedd), 18:00-19:00
 
Hol:
saunna kollektív
 
Bővebben:
Esemény

 

***

 

Müskinn Támogatói Workshop az Auróra Támogatói Héten!

Kedvenc tigrises lánykáink, a Müskinn csapata most ismét az Auróra közösségi ház megmentéséért kampányol. Ha szeretnétek Ti is támogatni az Auróra hosszútávú fennmaradását, akkor ugorjatok be az Aurórába, dobjatok össze a Müskinn-lányokkal egy tuti pénztárcát újrahasznosított molinóból. Ha ehhez valamiért nem fűlne a fogatok, az Auróra Támogatói Héten egész biztosan találtok olyan programot, ami kedvetekre való. A workshopon kívül ajánljuk még nagy kedvencünk és jó barátunk, Simon Márton felolvasóestjét is. Gyertek és segítsük együtt az Aurórát!

Mikor:
Június 6. (csütörtök), 16:00-18:30

Hol:
Auróra

Bővebben:
Esemény

 

***

OAT AVA x Fenntartható divat x MONO

A fenntartható divat elkötelezettjei bizonyára hallottak már az OAT AVA márkáról, aki pedig még nem, az most csütörtökön megismerheti őket. Név szerint Vágó Vanesszát és Szécsényi Ágit, ők állnak ugyanis az OAT AVA kötött termékei mögött. Ezek a ruhadarabok a slow fashion jegyében születnek egy kis családi kötöde falai között. A MONO art & design üzletében nemcsak a tervezőkkel és a kollekció darabjaival ismerkedhettek meg, de egy különleges, otthoni zero waste, egyedi darabokból álló kollekcióval is készülnek a márka alapítói. Az est fényét a SUSU keramika emeli egyedi, kézzel készített kerámia táljaival, amelyekből a pogi is jobban esik majd. Tervező- és pulcsisimogatásra gyertek csütörtök este a MONO-ba!
 
Mikor:
Június 6. (csütörtök), 18:00-21:00

Hol:
MONO art & design

Bővebben:
Esemény

***

Nyári kollekció 2019 – Németh Franciska

A Je Suis Belle üzletében, a Paulay Ede utca 67. szám alatt mutatja be Németh Franciska legújabb ékszerkollekcióját. Hogy pontosan mit tartogat számunkra a tervező a nyári szezonban, egyelőre előttünk is rejtély, ám azok alapján, amit eddig láttunk tőle, nagy valószínűséggel most sem fogunk csalódni. Csigaházak és kagylók, természetes nyers ásványok, nemesfémek – mindezidáig ezek voltak az ékszerek meghatározó elemei. Franciska célja, hogy olyan tárgyat hozzon létre, amely a maga formájával és anyaghasználatával egy kortalan ékszert eredményez, amelyet bármikor szívesen viselünk. Hogy milyen meglepetéseket tartogat számunkra a nyári kollekció, az csütörtök este kiderül!
 
Mikor:
Június 6. (csütörtök), 18:00-21:00

Hol:
Je Suis Belle store
 
Bővebb infó:
Esemény

 

***

Gyuricza [Tulipán] akt festmény kiállítás a Szimplában

Ismét Gyuricza festményeivel telik meg a Szimpla Kert! Gyuricza Gergely eddigi kiállításain is hangsúlyos szerep jutott a meztelen női testeknek, most pedig kifejezetten az erotika, a szenvedély, az életerő kérdései kerülnek terítékre női aktok formájában, a festővászonra. A pop-art, vagyis a populáris művészet a hétköznapokból táplálkozik, azokból a népszerű fogyasztási cikkekből, tömegtermékekből, amelyeket nap mint nap szembe jönnek velünk az utcán. A pop-art azonban pontosan azzal, hogy efféle hétköznapi, ismerős tárgyakat, szituációkat mutat meg nekünk, eredeti környezetéből kiszakítva, figyelmünket ezekre a tárgyakra és jelenségekre irányítja, s ezáltal gondolkodásra késztet. Hogy lehet legjobban leírni a szenvedély eredeti, ősi, misztikus definícióját? Mi a vágy eredete, az emberi pszichén belül? Ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek megválaszolásra csütörtök este, a megnyitón. Ha pedig kíváncsiak vagytok a képek készítőjére, kattintsatok ide.

Mikor:
Június 6. (csütörtök), 19:00

Hol:
Szimpla Kert
 
Bővebb infó:
Esemény

***

DVA x Weiler /// Új kollekció bemutató + házibuli

A tavalyi sikereken felbuzdulva, a DVA ismét Weiler Péter képzőművésszel szövetkezett: ahogyan egy évvel ezelőtt, úgy most is Weiler alkotásai kerülnek majd a DVA-fürdőrucikra. A kollekció bemutatását, ahogy azt a lányoktól már megszokhattuk, egy jó hangulatú bulikával ünneplik: pezsgő és szuper zenék most is lesznek. Június 6-án életre kel a művészet. S ha hihetünk a tervezőpárosnak: ez lesz a legmenőbb buli Budapesten, a nyár küszöbén.

Mikor:
Június 6. (csütörtök), 19:00-02:00

Hol:
Szabadtér Bistro by Oscar
 
Bővebben:
Esemény

 

***

Birthday BASH – Typo Showroom x virágéknál x A I W A

A péntek esténket mi egész biztosan az egyik kedvenc vintage ruhaboltunkban kezdjük majd. A Typo Showroom falai között már délután 5-től megkezdődik a hétvégi ráhangolódás zenével, itallal és Virág-cuccokkal! És ez még nem minden: a kirakat is díszbe öltözik, amiről maga Virágék gondoskodik majd. Ott találkozunk!

Mikor:
Június 7. (péntek), 17:00-22:00

Hol:
Typo Showroom
 
Bővebb infó:
Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük