fbpx
Nyomj Entert

Audioberendezés mint műalkotás | Pantheone Audio

Klasszikus esztétika találkozása a luxussal: ismerjétek meg a Red Dot Díjas, figyelemreméltó ausztrál cég, a Pantheone Audio vezeték nélküli hangszóróját, amely a Pantheone I elnevezést kapta. A Pantheone I nemcsak kiváló hangminőséggel tölti be a teret, hanem enteriőrünknek domináns éke is lehet.

Biztosan sokak számára ismerős a Róma központjában elhelyezkedő Pantheon, az ókori építészet egyik legjelentősebb alkotása. Az épület egyik jellegzetes megoldása a rotunda mennyezetének kialakítása, amelynek közepén egy kilenc méter átmérőjű, kör alakú nyílás (oculus) található.  A Pantheon I kifinomult és speciális alakja is az oculus formáját idézi meg. A légies kialakítás hangsúlyozza az akusztikai élményt és szoborszerű megjelenést is kölcsönöz a tárgynak.

„Egy hagyományos hangberendezéshez vagy hangszóróhoz képest, amely szintén használható otthoni dekorációként, a Pantheone I minimalista megjelenésével ötvözi a zenét a művészettel, ezáltal bármely helyiségbe beilleszkedik és közben minőségi hangzást biztosít” – mondta el Oren Adani, a Pantheone Audio építészetben is jártas CEO-ja a Design Milknek adott interjújában.

A luxus és a klasszicista megközelítésű design nem véletlen, hiszen a Pantheone Audio kreatív csapatát Anne-Claire Bottos vezeti, aki olyan prémium divatházakkal dolgozott már együtt, mint a Cartier, az Yves Saint Laurent, a Jean-Paul Gautier vagy a Givenchy.

A Pantheone I szoborszerű formavilága négy év kutatást és fejlesztést igényelt, mielőtt 2020-ban végül elnyerte a Red Dot formatervezési díjat.

További információkért látogassatok el a márka weboldalára.

Forrás: Design Milk

Pantheone Audio | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük