fbpx
Nyomj Entert

Ahol a természet és az építészet egyenlő | Paul Milinski

Paul Milinski mesterséges, 3D-vizualizációval létrehozott tájképei nem csak az ábrándozásra adhatnak lehetőséget – miért ne képzelhetnénk, aztán tervezhetnénk a jövőt ilyen idillire?

Szabadra engedni a fantáziát nem mindenki számára egyszerű. A valóságtól elszakadni nehéz, pedig az igazán innovatív ötletek a már létező, látott világon túl születnek. Szerencsére egyre több, egyébként a való életben is jelentős produktumot létrehozó alkotó engedi meg magának, hogy szárnyaljon a képzelete – ezzel pedig azoknak is lökést ad, akik maguktól mernek nagyot álmodni. Többek között Paul Milinksi médiaművész, az ausztrál Vaulter kreatív ügynökség art directora is.

Rákattintani Milinski Instagram-profiljára olyan, mint egy másik bolygóra, vagy a Föld egy idilli verziójára utazni. A dús, zöld növények, dombok és vízesések között fehér vagy pasztellszínű, finom, modernista épületek bújnak meg. Van benne egy kis posztmodern, egy kicsi Le Corbusier Indiájából, de mindezen előzmények épphogycsak felsejlenek, ahogy maguk az épületek is inkább csak kiegészítői, hátterei a természetnek, mely az igazi főszerepet játssza Milinski világában.

„Úgy írnám le ezt a világot, mint ahol a természet az építészet és az épület a háttér. Ahol minden élőlény teljesen egyenlő, és az ember közege igazodik a természethez.”

A designboomnak adott interjúban Milinski az alkotói folyamatról úgy fogalmazott: először mindig egy skiccből indul ki, aztán pár vonal már elég is ahhoz, hogy elszabaduljon a fantáziája és a megérzéseire bízza magát. A látványokat aztán 3D-rendereléssel hozza létre.

„A különböző valóságok szintetizálásával ezek a képek elgondolkodtatnak azon, hogyan kezelhetnénk méltóbban a Földet. Nemcsak az álmaink, hanem egy lehetséges jövő illusztrációi is lehetnek.”

Paul Milinski | Behance | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük