fbpx
Nyomj Entert

Best Made Company

Fejsze, vasbögre, kötött sapka, kertiszék. Ezek azért többnyire nem azok a termékek melyeket kifejezetten azért vásárolunk, hogy menőnek tettesük magunkat vele.  Valószínűleg  már tartozom egy két olvasónknak a menőség valamiféle definíciójával, mert gyakran fordul elő cikkeinkben, de erre továbbra is várni kell. Visszatérve eredeti témánkhoz tehát, a fentebb felsoroltak általában nem státuszszimbólumok, nem reprezentálni választjuk őket, hanem “csak úgy” funkcionális céllal, minőségi és ár szempontok szerint. Na jó, talán egyikünk másikunk megnézi a fejszét, a kötött sapka meg már ruházat, ott már feszíthet a gant felirat vagy bármi, de azért az elsősegély doboz, a gyufa vagy a konzervnyitó nem szokott ilyenné válni.

gsdgsd_580x580

Ma mindent megmárkázunk, olyan identityt tehetünk egy kavicsra is, hogy meghaltok és elájultok, és ha a világ Kaliforniához közelebb eső felébe születtek, meg is veszitek. Na ilyen a Best Made Company is, mert ő az előbb soroltakat állítja elő méghozzá úgy, hogy mind kell. Nagyon.

A Best Made Companyt Peter Buchanan-Smith alapította 2009-ben, és Ő természetesen egy grafik dizájner, aki Észak-Kanadából származva közel áll a természethez, és mint ilyen ember, a fejszéhez is. A természetközeli fizikai munka hatására aztán persze igénye mutatkozott egy jobb fejszére. Valahogy mindig így kezdődik amikor hasonlóan hétköznapi termékek válnak menővé. Egy tervezőgrafikus Kanadában fát vágott amikor…, egy reklámszakember a Szaharában túrázva vizet álmodott…

bmc4_580x585

Peter aztán persze baromi jól el is magyarázza, hogy a fejsze hol foglal helyet az ő világában, na meg az emberiségében, majd kurvaszépen megfesti őket néhány haverjával, belemarják a fába a logót és hip-hop az én ritkán fát vágott hátam és vállam is meghal egy ilyen fejszéért. Természetesen az ironiát félretéve, a cuccaik nagyon jól néznek ki, el is hiszem, hogy jók is szóval kéne mind.

Az irónikus hangvétel ellenére tényleg jár a tisztelet az igényes megmunkálásért, a kitnűnő ízlésért és színvilágért, valamint azért az erőfeszítésért mellyel a Best Made Co. csapata megpróbálja helyreállítani a természetközeli életmód értékét  valamint hogy igazán minőségi és lelkiismeretes tervezéssel készült termékekkel segíti azt. A termékeik nélkül is menni fog mindenkinek

Az árakat nézzétek magatok!