fbpx
Nyomj Entert

BPtypo | Alabárdos étterem

Az Alabárdosban tradicionális magyar ételeket szolgálnak fel újragondolt formában. „Leginkább a múlt század polgári konyhájának ételei kerülnek a vendégeink elé, amelyeket azonban nem a megszokott formában tálalunk nekik. Ezek az ételek még a paprika megjelenése előtti időszakból származnak, amelyet a sáfrányos, gyömbéres, borsos ízvilág jellemez” – írják az étterem honlapján.

Az Országház utca a budai Várban egyébként is nagyon kellemes. Az Alabárdos fémbetűi a lila virágokkal pedig csak még inkább erősítik a harmonikus vizuális élményt.

Itt találod:

In Alabárdos they serve traditional Hungarian cuisine in a refined form.
“Basically the previous century’s cuisine is what we serve to our guests, but in a way it is not likely to be seen anywhere. These foods are from a period before the appearance of Paprika this includes the stiff characteristics of Safflower, ginger and pepper flavors” – says the restaurant’s home page.

The Országház Street in the Royal Castle is indeed a very nice place. The steel letters of Alabárdos with the purple flowers give it a boost of harmonic visuals.

Located here: