fbpx
Nyomj Entert

Freeosk – kóstoló

Nem nevezném idegenkedésnek amit érzek, de azért némi visszásságnak talán igen, hogy még az áruházi ingyenes kóstolás is elszemélytelenedik a jövőben, ha a Freeosk víziója valósággá válik. Nem mintha ha nem látnék rációt abban, hogy a kis kolbászdarabkát (ez a magyarosított koncept) osztogató gép ne lenne kényelmesebb mintha egy idegenhez odalépni, mert még köszönni sem kell, zavarban sem vagyunk mint sokan ugye és még csak a pofánk sem ég hogy ingyen eszünk. Negyedszer.

Ha csak nem azért mert a Freeosk terve szerint azért valamivel majd szolgálunk cserébe. Mondjuk azzal, hogy adatokat nyújtunk át az ingyenes használatkor magunkról és vásárlási szokásainkról az átvételhez használt bármilyen kártyánkkal.

A Freeosk bármilyen márkát kiszolgálhat, annak márkáját a nagy felbontású kijelzőkön át jeleníti meg, szóval nem kell kis papírt cserélni a tetején, majd a feltöltés után jöhet az osztogatás, cserébe az infókért. A standot nem az üzletek vagy a vásárlók, hanem a hirdetők tartják majd fent. A termékek és a kiosk elhelyezése pedig variálhatók nagyon, a kezdeti nagy élelmiszer áruházak után mozik, konditermek és egyéb lehetőségeket vizsgálják majd.

Az azonban nagyon fáj, hogy az öt percre otthagyott rumkóstoló pultok által jelentett kapu a párhuzamos síkokba ezzel a lehetőséggel bezárulna.

freeoskhero1_580x217 freeoskhero3_580x217I’m not saying this alienates me, but I do think this is somewhat repelling: the culture of free tasting in the stores (aka. food demo) is depersonalizing if Freeosk becomes reality. Not like there is no reason to replace the people giving out little bits of sausage -as in Hungary- with vending machines. It would still be convenient: you don’t have to say “Hello” to a machine, you don’t feel discomfort stepping up to a stranger, and you definitely spare the shameful feeling of eating the free food.. for the fourth time.

What if Freeosk wants something in return for the service? … Let’s say we give away some information about our needs and shopping habits via the coupons we use for the service.

Freeosk can serve a lot of purposes and can be utilized by different brands or type of products. With the help of its HD displays there is no need to change the papers on its front every time a new product comes in, just a simple upload and the vending can begin, in return for some useful information. The service would be maintained by the advertisers and not by the customers. The products and the location these kiosks can be varied. After the initial hypermarkets, cinemas, gyms and many other locations could be included.

However, it’s still hurtful to know, the place for the “left and forgotten” rum tasting stands -a portal to parallel dimensions- would cease to exist anymore.

freeoskhero1_580x217 freeoskhero3_580x217