fbpx
Nyomj Entert

BPtypo | Trapper Farmer

Ha a budai Fő utcában sétálok, mindig megakad a szemem ezen az üzleten. Fa borításra írt klasszikus western stílusú betűk. A magyar cowboyok csak ezt hordják…

A Trapper (jelentése: csapdázó, prémvadász) egy hazai fejlesztésű és gyártású farmernadrág védjegyezett neve.

Az új magyar termék a sajtóban, rádióban meghirdetett „fantázianév kerestetik” pályázat eredményeként kapta a nevét. Az 1978-ban, a márciusi eredményhirdetés után már szeptemberben utcán volt a színes plakát. Újsághirdetések jelentek meg a Magyar Ifjúságban, az Ifjúsági Magazinban, az Esti Hírlapban, és a Fülesben. A Petőfi rádión hetente kétszer, a televízióban hetente háromszor sugároztak Trapper reklámot. A mozikban a híradó és a film között az egész ország láthatta a cowboyos reklámfilmet. Az Erkel színház függönyét a 78/79 évadban Trapper hirdetés díszítette. Magyarországon ruhaneműnek még sosem csaptak ekkora hírverést.

A magyar farmert 1978-tól 1982-ig gyártotta a budakalászi Lenfonó és Szövőipari Vállalat (BUDAFLAX). A nadrág csupán két fazonban volt kapható: egyenes szárú és répa.

2005-ben Nádasdi Sándor támasztotta fel a márkát. Újra gyártani kezdték az eredeti szabásminta alapján.

A Velvet cikkéből megtudhatjuk: Nádasi Sándor, a mai Fő utcai üzlet vezetője és tulajdonosa szerint szükségtelen a Trapper brandet újraértelmezni. „Én nem nyitok a trapéz meg csípőnadrág felé. Egyszer legyártattam kétszáz trapézszárú farmert, eladtam belőle húszat, a többi meg rajtam maradt. Ide nem azért járnak az emberek, hogy ilyen meg olyan koptatott, vagy gyűrött fazont szeretnének, mert azért bemennek valamelyik ázsiai boltba. Akik viszont igazi Trappert akarnak, azok ide jönnek. Az egyenes szabás egyébként is mindenkinek jól áll, a vastagabb combúaknak meg ott a répafazon” – fogalmaz kíméletlenül.

Nádasdi  leghíresebb kliensei közé tartozik állítólag Fidel Castro öccse, Raúl Castro, valamint Kovács Kati és Sztankay István is.

trapper

Itt található:


View Larger Map