fbpx
Nyomj Entert

Címkementes palackkal jelentkezik az Evian

A Genfi-tó közelében palackozott ásványvizet forgalmazó márka a környezettudatosság jegyében tér át a címkementes üvegekre, de azért designszempontból sem utolsó a dombornyomott evianos palack.

A napokban mutatta be az Evian első olyan műanyagpalackját, amelyen a márkajelzés nem a megszokott, szalagként körbefutó címkén, hanem az üveg felületén köszön vissza. A 400 milliliter űrtartalmú palack 100%-ban újrahasznosított polietilén-tereftalátból (rPET) készül, a szokásos rózsaszín kupak alapanyaga pedig továbbra is HDPE, vagyis nagy sűrűségű polietilén, amely ugyancsak reciklálható.

A címke kiiktatásával és a dombornyomott felirat beemelésével az Evian két legyet üt egy csapásra: védi a környezetet és nem utolsósorban tovább erősíti a brandjelleget, hiszen ezzel a palackkal még inkább láthatóvá teszi az ásványvizet és tovább növeli a termékbe vetett vásárlói bizalmat.

A cég 2025-re a körforgásos gazdálkodásra szeretne áttérni, de már a most forgalomban lévő palackok is nagyságrendileg 40%-ban újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek. A most debütáló Evian-palackok Franciaország bizonyos szállodáiban és éttermeiben már elérhetők, 2020 szeptemberétől pedig az Egyesült Arab Emirátusokban, Mexikóban, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban és Vietnámban is kaphatók lesznek.

Forrás: dezeen.com

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük