fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Isteni nedű

Hosszú ideje állítja fókuszba a tervezőgrafika a palackcímkéket, azon belül is a borosüvegek címkéit, így volt ideje ennek a szegmensnek is kitapasztalnia a piaci igényeket hagyományostól a legextrémebbig. Aktuális projektválogatásunkban olyan boroscímkéket válogattunk össze, melyek kivitelükben különlegesek, rendbontók.

A vörösbor minimum két évezrede szerves részét képzi az emberiség italválasztékának. A bor, mint az emberi munka gyümölcse megjelenik már a keresztény kultúrkörben is, így mindig nagy becsben volt tartva. A kezdeti idők háztartásaiban hatalmas agyagedényekben, kerámiákban tárolták az italt, majd a falusi világban demizsonba, végül az ipari forradalom által befolyásolt világ modernségéhez illő, letisztult megjelenésű, színezett üvegpalackokba kezdték el tölteni ezt a különleges nedűt. Az üvegek sorozatgyártásából adódó hasonlósága miatt címkézéssel vált elérhetővé legkönnyebben a megkülönböztetés, a címketervezés pedig hamar különleges grafikai feladatkörré nőtte ki magát.

Kreatívok és reklámszakemberek garmadája munkálkodik évről évre azon, hogy a különböző évjáratok ne csak tartalmukban, hanem megjelenésükben is lenyűgözzék a fogyasztókat. Ennek eredményeképpen sokszor az extremitás határát is súrolhatják az érdeklődésünket felkeltő borcsomagolások. Ezen a héten olyan projekteket válogattunk össze Ausztriától Spanyolországig, amelyek anyaghasználatukban, nyomdai technológiájukban vagy grafikai kivitelükben valami újat hoznak a boltok polcaira.

Basis by Matthias Warnung | Graz / Klagenfurt, Ausztria
Lukas Diemling
Dominic Erschen


Dinamite Collection | Porto, Portugália
327 creative studio


Galva | Vila Real, Portugália
Vinco Studio


Lodeiros do Rio | Porto, Portugália
327 creative studio


Boquera | Madrid, Spanyolország
M A B A


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük