fbpx
Nyomj Entert

Alkalmazásikonok retró kivitelben

Ben Vessey jól ismert alkalmazásikonok grafikáját gondolta újra a korai Apple-számítógépek ikonográfiájától ihletve: a nyolcvanas évek nosztalgiáját tapasztalhatjuk meg mi is telefonunk képernyőjén. Mutatjuk!

A londoni székhelyű digitális terméktervező alkotói filozófiájában az egyszerűség elve dominál, így az új ikon- és háttérképszett részeként újragondolt száztíz ikon pixeles, retró hangulatvilágot idéz meg. A mai, színes ikonszettekkel ellentétben Ben Vessey kollekciója a monokróm megoldásokra épít és iPhone-készülékeken használható. A hagyományos technikákkal létrehozott grafikákról így mesélt az alkotó:

„Belefáradtam az ikonok jelenlegi »fényes« trendjébe, így arra gondoltam, izgalmas lenne a modern ikonokat a Mac OS 1984-es kiadásának stílusában átalakítani. A projekt nagy népszerűségnek örvend, sok elismerést kapott és több mint százezren töltötték le” – mondta el Ben a Designboomnak adott interjújában.

Ha szeretnétek ti is személyre szabni okostelefonotokat, Ben Vessey ikonszettjét az alkotó honlapjáról tudjátok letölteni.

Ben Vessey | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük