fbpx
Nyomj Entert

Családi ház az erdő közepén

A Jean Verville stúdió építészei által tervezett ház a kanadai Montréalban, fák rejtekében épült meg. A különleges formájú épület mintha fenyőfa-sziluettként emelkedne ki környezetéből, kialakításában pedig a fény-sötétség kölcsönhatása is nagy szerepet játszott.

A FAHOUSE névre hallgató nyaraló első pillantásra olyan, mintha két feketefenyő vagy egy sátor jelenne meg előttünk: archetipikus alakja két háromszögformából áll össze, ami a gyerekmesék hangulatát idézi meg kissé. Az épület egy fiatal, kétgyermekes család számára készült, keveredik benne a hagyományos a kortárssal, valamint a formai játék a funkcionális megoldásokkal.

A ház sziluettjét meghatározó háromszögek egyike a lebegés hatását kelti, alatta ugyanis terasz kapott helyet. A bejárat a tágas és világos előtérbe elhúzható üvegpaneleken keresztül nyílik, ami elmossa a kültér és beltér közötti határokat.

További jellegzetességei közé tartozik a gyerekszobában kialakított emeletes ágy, amelynek lépcsői egy könyvespolcra emlékeztetnek, vagy a sajátos grafikai megoldásokkal ellátott családi fürdőszoba. A szülők számára kialakított emelet méhkasszerű felosztást kapott, minden egység más-más napi rituálé helyszínéül szolgál.

Fotók: Maxime Brouillet

Forrás: MADWhite

Jean Verville | Web | Facebook

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük