fbpx
Nyomj Entert

Design és építészeti dokumentumfilmek a karantén idejére

Újabb módját találtuk meg annak, mivel üssük el hasznosan az időt a bezártságban: végre nézzük meg azokat a dokumentumfilmeket, amiket hónapok óta halogatunk… Inspiráció a karanténban is kell, sőt: lehet, hogy pont ebben az időszakban, ezen filmek hatására fog megszületni a kreatívok fejében életük projektjének terve.

ABSTRACT – The Art of Design (2019)

Már-már klasszikusnak számít a Netflix Abstract című két évadból álló sorozata, melyben epizódról epizódra különböző kreatív szakmában tevékenykedőket mutatnak be. Ha minket kérdeztek, az első évad egyik favoritja Bjarke Ingels építész, a másodiké Neri Oxman polihisztor volt, de rajtuk kívül is akadnak még legendák bőven a megszólaltatottak között.

Elérhető a Netflixen


Architecture of Infinity (2018)

Költői hangvételű film a végtelenről, és arról, hogy a különböző művészeti ágak hogyan viszonyulnak hozzá. A zürichi rendező, Cristoph Schaub alkotásában az építészetet Peter Zumthor, Peter Märkli és Álvaro Siza Vieira képviseli, a zenét Jojo Mayer, a képzőművészetet pedig James Turrell és Cristina Iglesias.

Architecture of Infinity from MAGNETFILM on Vimeo.

Kölcsönözhető a Vimeo-n


Rams (2018)

Dokumentumfilm a legendás formatervezőről, Dieter Rams-ról. De a Rams több, mint a tervező életét feldolgozó alkotás: a fogyasztói társadalom és a fenntarthatóság kérdései éppúgy megjelennek benne.

Rams from Film First on Vimeo.

Kölcsönözhető a Vimeo-n


MICROTOPIA (2013)

Miniházak, mobilházak, kapszulalakások… a 2013-ban megjelent Microtopia című film az építészet válaszait gyűjti össze a túlnépesedés problémájára.

MICROTOPIA – a documentary about micro dwellings, downsizing and living off the grid. from Eight Millimetres on Vimeo.

Kölcsönözhető a Vimeo-n


Eames: The Architect and the Painter (2013)

Charles Eames és felesége, Ray hatása a design világára több, mint fél évszázaddal tevékenységük után is meghatározó. Plusz pont, hogy a filmet James Franco narrálásában élvezhetjük.

Elérhető az Amazonon


Who is Axel Vervoordt? (2018)

Ha csak az ebéd vagy a vacsora aláfestéséhez keresünk néznivalót, az M2M – Made to Measure Youtube csatornáját ajánljuk, ahol 5-10 percben ismerkedhetünk meg a divatvilág és a design meghatározó alakjaival. Ebben a részben a világhírű enteriőrtervező, Axel Vervoordt otthonába nyerhetünk bepillantást.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük