fbpx
Nyomj Entert

DHB X HYPE – Nyitott Stúdiók I BORIBIANKA

Tiszta forma, rendhagyó részletek és ékszer, mint attitűd – ezek a BORIBIANKA márka fő pillérei. Bori Bianka minden kollekcióban egy váratlan inspirációból és a hozzátartozó filozófiai háttérből merít: így kerül tervezőasztalra a tökéletes ékszer problematikája vagy a gesztusok és anyag kapcsolata. Nyitott stúdiók a HYPEANDHYPER-en!

Szerzők: Mayer Kitti, Farkas-Zentai Lili

Fotók: Rácmolnár Milán

Bori Bianka először apukája garázsában került kapcsolatba az ékszerek tervezésével, igaz, ekkor még csak saját örömére kalapált és titokban a forrasztópákát sem félt használni. Később aztán más irányt vett az élete: közgazdásznak tanult és dolgozott is néhány évig a szakmájában, de az alkotás vágya nem hagyta nyugodni. Az egyetem és a munka mellett ötvös és aranyműves lett, és elindította saját BORIBIANKA márkáját.

Különleges, exkluzív darabok kerülnek ki a tervező keze alól: a ’Voice’ és az ’Origo’ kollekciók elsősorban a nőiesség esszenciáját testesítik meg. Utóbbinál a precíz kézimunka és prémium alapanyagok (Sterling ezüst, 14 karátos arany) használata jelenik meg, s ami igazán izgalmassá és egyedivé teszi ezt a kollekciót, azok a különféle kövek (sárga, piros, kék zafír, színtelen gyémántok), amelyek egyúttal némi játékosságot is csempésznek a letisztult gyűrűkbe. A saját kollekciók mellett Bianka egyedi megrendelésre is készít gyűrűket: azok, akik szeretik a márkában rejlő letisztultságot, a finoman tökéletes részleteket, egész biztosan meg fogják találni a számításukat.

A BORIBIANKA brand néhány hónappal ezelőtt költözött új műhelyébe, a Tavaszmező utcába. A Design Hét Budapest programsorozat keretében ide várja azokat, akik szeretnének bepillantást nyerni az ékszertervezés és –készítés rejtelmeibe. Hogy hogyan születik meg egy gyűrű vagy fülbevaló, milyen munkafázisokon kell átesnie az anyagnak, míg hordható ékszer lesz belőle – ezekre a kérdésekre mind megkapják a választ azok, akik részt vesznek a műhelylátogatáson.

Nyitott Stúdió I BORIBIANKA

Időpont: 2019. október 8-án, 18:00-21:00 és október 12-én (workshop, két turnusban) 15:00-16:30 és 17:00-18:30

Helyszín: 1084 Budapest, Tavaszmező utca 1.

További részletek és regisztráció a Design Hét Budapest honlapján!

Laboratóriumi bunker-hangulat

A HYPE két apró kérdéssel és persze a rájuk adott válaszokkal szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést az adott stúdiók, műhelyek iránt. Mind a tizenöt idén bemutatkozó Nyitott Stúdiónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel. Íme Biankáék válaszai. Twinings kutyát pedig feltétlenül meg kell ismernünk!

Melyik három szóval tudnád a legjobban jellemezni a stúdiótokat?

formaváltás – A stúdió az átalakulás színtere, azt szeretjük legjobban, amikor egy ötletből kész tárgy lesz vagy, ahogy a fém anyaga a készítés közben újabb és újabb formát vesz fel.

safe place – A stúdió a kísérletezés számára is tökéletes, biztos helyet ad, hiszen minden ékszer, minden kollekció itt születik, innen indul, van benne valami laboratóriumi és egy kis bunker-hangulat is. 🙂

műhely – Sosem rejtjük el a munkaterünket, sőt a műhely a stúdió szerves részét képezi, mivel szerintünk a szerszámok vagy a fémreszelék ugyanúgy hozzátartoznak az ékszerek fényes, csillogó világához.

Van valami különleges szokásotok vagy mindennapi, de mégis nagyon sajátos rutinotok a stúdión, csapaton belül? Ha igen, mi az?

A csapat egyik legfontosabb (négylábú) tagja, Twinings mindig elsőként lép a műhelybe és utolsóként hagyja el azt. Kivéve, amikor Bianka visszarohan megnézni a tükörben, hogy polírpasztás lett-e esetleg az arca véletlenül. 🙂

Másik sajátosság, hogy bár tervezőnk igyekszik mindig elpakolni a tervezőasztalon, de ha új munkába fog, szisztematikusan rendet rak – tiszta tér, tiszta gondolatok.


A HYPEANDHYPER 2019-ben újra médiapartnere a Design Hétnek, és ennek kapcsán – egy kiállítás és egy záró meglepetés mellett – az októberi eseménysorozatot mintegy felvezetve, cikksorozatban mutatjuk be az idei Nyitott Stúdiókat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük