fbpx
Nyomj Entert

DHB X HYPE – Nyitott Stúdiók I de_form

Déri Enikő és Demeczky Nóra a de_form stúdió alapítói. 2015 óta alkotnak közösen egyszerű és erőteljes grafikai koncepciókat, rendhagyó vizuális megoldásokkal a tervezőgrafika különböző területein. Munkáikkal a magyar grafika progresszív irányvonalát képviselik. Az elmúlt években számos hazai és külföldi szakmai eseményen, kiállításon vehettek részt. Az idei Design Héten alkalmatok lesz személyesen is találkozni velük, és kicsit rálátni, hogyan, milyen szemlélettel alkotnak. Nyitott stúdiók a HYPEANDHYPER-en!

Szerzők: Mayer Kitti, Farkas-Zentai Lili

Déri Enikő és Demeczky Nóra párosa évek óta meghatározó szereplője a hazai tervezőgrafika világának. Az általuk alapított de_form stúdió kézjegyével egész biztosan találkoztunk már. Aki lelkes követője a Design Hét Budapest programsorozatnak, annak bizonyára nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk: Enikő és Nóra tervezték a design esemény arculatát, elsőként 2017-ben majd 2018-ban is. Tehát, aki az elmúlt két évben kezébe vette a Design Hét Budapest programfüzetét vagy az ahhoz szorosan kapcsolódó ingyenes Budapest Design Map térképet, az már ismeri a tervezőpáros stílusát. Ugyanígy a Gallery Weekend Budapest rendezvénysorozat arculatáért is ők feleltek, illetve a 16. Velencei Építészeti Biennálén bemutatkozó „Szabadság híd – Új horizontok a városban” projekt vizuális megjelenítését is ők jegyzik.

Fotók: Rácmolnár Milán

A Néprajzi Múzeum és a MaDok-program „Tigris a múzeumban” című rendezvénysorozatának címszereplőit is a lányok keltették életre. Mindezek mellett számos hazai design márkával (Perceptual Thinkers, Tisza Cipő, THE FOUR, YKRA) dolgoztak már együtt. Az elmúlt pár évben több külföldi szakmai eseményen is bemutatkoztak, így például Brnoban, Palermoban, Moszkvában és Párizsban is.

Erőd utcai lakásirodájuk legalább annyira letisztult és fekete-fehér színekre komponált, mint oly sok grafikai munkájuk. A magyar grafika progresszív élvonalának képviselőivel most bárki találkozhat, aki időben jelentkezik a meghirdetett Nyitott Stúdió alkalmakra.

Nyitott stúdió I de_form:
Időpont: 2019. október 11., 14:00-18:00 (minden órában)
Helyszín: 1027 Budapest, Erőd utca 18.

További részletek és regisztráció a Design Hét Budapest honlapján!

Feketén-fehéren

A HYPE két apró kérdéssel és persze a rájuk adott válaszokkal szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést az adott stúdiók, műhelyek iránt. Mind a tizenöt idén bemutatkozó Nyitott Stúdiónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel. A de_form stúdió, azaz Enikő és Nóra saját nyelvükön, a rájuk jellemző egyedi stílusban válaszoltak a kettő közül egyre…

Melyik három szóval tudnád a legjobban jellemezni a stúdiótokat?


A HYPEANDHYPER 2019-ben újra médiapartnere a Design Hétnek, és ennek kapcsán – egy kiállítás és egy záró meglepetés mellett – az októberi eseménysorozatot mintegy felvezetve, cikksorozatban mutatjuk be az idei Nyitott Stúdiókat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük