fbpx
Nyomj Entert

DÜSK | „FIRST CHOICE OF EVERYDAY ROCKSTARS”

A budapesti székhelyű DÜSK 2016 óta van jelen a magyar divatbrandek között, progresszív futurisztikus hangulatú unisex kollekcióival. A márka esszenciáját Hegedűs Dóra különböző művészeti ágak iránti érdeklődése határozza meg: alternatív színház, underground zenei szubkultúra és a modern képzőművészet.

A divattervezés mellett jelmeztervezőként is tevékenykedő dizájner állandó ihletforrása a színházak világa, nem véletlen, hogy a kollekcióiban nagy szerepet kap a teatralitás és a funkcionalizmus találkozása. A színház mellett a zene is meghatározó szerepet játszik a márka életében, a tervező zenei klipek stylistjaként az underground zenei szcénák világából is inspirálódik, emellett nagy szerepet kap az egyes szubkultúrákhoz köthető társadalmi kérdések vizsgálata, valamint a modern és kortárs képzőművészeti referenciák.

Fotók: Wanda Martin

A művészeti és szubkulturális kérdésköröket feszegető koncepciók minden alkalommal egészen új aspektusra helyezik a hangsúlyt. A márka szemléletére a már-már védjegyének számító anyagmanipulációs technikákra építkező, képzőművészetekre és társadalmi jelenségekre egyaránt reflektáló alkotói stílus jellemző. A DÜSK egyszerre melankolikus, érzékeny és mindemellett előremutató márka, mely a posztmodern művészeti alkotások revizionálásával kerül igazán kontextusba.

A márka életében visszatérő inspirációként jelennek meg az európai viselettörténet különböző időszakai és a magaskultúrára tett utalások. Emellett hatást gyakorolnak a kortárs művészfilmek helyszínei és ikonikus karakterei, valamint a kollekciók állandó múzsáiként szerepelnek az 1970-es és ‘80-as évek underground zenei irányzatainak alakjai, így a modern művészetek szintetizálása a márka egyik alaptézise.

A DÜSK elsősorban azokhoz szól, akik keresik a helyüket a világban, de emellett vágynak az egyediségre és a kényelemre egyaránt. A tervező hisz abban, hogy kollekciói egyes darabjait nemcsak a különböző posztmodern művészeti referenciák formálják, hanem minden ruhadarab viselőjétől válik igazán egyedivé.

DÜSK || WEB || INSTAGRAM || FACEBOOK

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük