fbpx
Nyomj Entert

Egy recept anatómiája

Végy 10 kanál lisztet, 6 kanál cukrot, 2 tojást….és így tovább…valahogy így kezdődnek a süteményreceptek és aztán jönnek a további, extra hozzávalók. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha egy süteményt sokszor meg is sütöttem már, akkor sem vagyok soha teljesen biztos a hozzávalókban és egy bevásárlás során – amikor épp elfelejtettem listát írni – mindig bajban vagyok, hogy vajon mi az az apró, ámde kulcsfontosságú hozzávaló, amit elfelejtek, és rohanhatok érte vissza a boltba, miközben a félkész sütemény már ott vár a konyhaasztalon a befejezésre.

Ilyenkor általában, mint minden vizuális képességgel megáldott ember, megpróbálok visszagondolni arra az alkalomra, amikor legutóbb készítettem ezt a süteményt és végigkövetni a folyamatot, figyelve a hozzávalók sorrendjére. Vagy egyszerűen csak visszaidézem a receptkönyv vonatkozó oldalát, abban reménykedve, hogy talán sikerül így kiderítenem a hozzávalókat.

De mennyivel egyszerűbb is lenne, ha nem egy, a kész süteményről készült fotót és mellette sok szöveget látnék magam előtt a szakácskönyvet visszaidézve, hanem a recept mellett magukat a hozzávalókat, felhasználási sorrendben…valahogy így:

anatomy of a cupcakeA Small Batch kreatív műhely által megalkotott egyszerű és játékos grafika a főzést/sütést is egyszerűbbé teszi. Ez a cupcake-hez készült plakát akkora sikert aratott, hogy megszületett a fagyis változat is….ilyen melegben pedig mi sem lehet aktuálisabb ennél, úgyhogy tanulmányozzátok figyelmesen, aztán pedig irány a bolt…kevésbé rutinosak persze azért előtte nézzenek utána egy receptnek, hogy mihez is kell majd kezdeni ezekkel a hozzávalókkal:

01_iceCream_01

És íme az eredmény:

20120212_iceCreamPoster_147