fbpx
Search and Hit Enter

SQUARE-ANGLE – Miklós Mészöly

The earth tilted, borders are being drawn in sharp angles by black ink, the purple shade of a scarf, perhaps, on top of the strict lines. If above me, if below, like an island in the sky. I live here. Budapest. 
A series by Ferenc Forrai.

Miklós Mészöly was born 99 years ago, on January 19, 1921.

AZ ATLÉTA HALÁLA

„Talán csakugyan futni volt egyedül jó, hatalmasat futni utána, cél és értelem nélkül. Mindegy, hogy milyen terepen, csak futni előre. Nem is hiszem, hogy volna ennél magányosabb és hazárdabb erőkifejtés. De én sose tudtam futni. Bálint sokszor mosolygott is rajtam öleléseink során, mikor még órák múlva is mind csak bújni akartam hozzá. Mosolygott, és közben már az ágy mellett kotorászott, kereste a sötétben a tréningnadrágját. Közel laktunk a Dunához, a Lánchíd utcában, s a kihalt alsórakparton futotta le ilyenkor a három-négyezer méterét, az éjszakai hűvösben. Én meg az ablakból néztem.”

SQUARE-ANGLE
Square-angle is a symbol of togetherness. The belonging and identity of nations is presented by the unique code system of the series formed by shapes and colors through the literature of the Visegrad countries. Citizens, four times: Warsaw, Prague, Bratislava, Budapest. Four cities, four colors, one section. Making four cities of four countries four-angled; a common conglomerate.

The latest parts of Square-angle released on HYPEANDHYPER are about Budapest.

THE SERIES
The parts already released can be read HERE.

INTERVIEW
Our interview made with Ferenc Forrai in relation to the Square-angle series under the title “Squares of Budapest with a view” can be read HERE.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *