fbpx
Nyomj Entert

Epoka | Varsó

Ha egy színházi díszlettervezőt bíznak meg azzal, hogy megtervezze egy étterem belső terét, nagy valószínűsséggel drámai lesz a hatás. Ez történt a varsói Epoka étterem esetében is.

A varsói Europejski Hotel fine dining étterme igazi kuriózum a natúr palettával és minimál stílussal operáló helyek között. Az enteriőrért Boris Kudlička, színházi látványtervező felelt, a lengyel WWAA építészirodával együttműködésben.

Az Epoka egyértelműen magán viseli a színház világából érkező Kudlička keze nyomát, ám ez nem jelenti azt, hogy a hangsúly csak a vizualitáson maradt volna: a taktilitásra is ugyanolyan nagy gondja volt a tervezőnek, így a határozott színeket figyelemre méltó anyagok egészítik ki. A teljes térben a mélykék, classic blue árnyalat dominál, amit egyébként a Pantone 2020 színének választott. Ezt egészítik ki az olyan anyagok, mint a bársony, a fém, vagy a fényes metrócsempe a bár falán.

A szlovák származású Kudlička 1995 óta dolgozik a varsói operaháznak, de a világ számos jelentős operájával dolgozott már együtt, 2011 óta pedig a WWAA irodával közösen felel különböző kiállítások és enteriőrök designjáért is.

Fotók: Tomo Yarmush

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük