fbpx
Nyomj Entert

Farkas Róbert Budapestje a Monocle magazinban

Az Astronaut néven alkotó grafikus, illusztrátor már több film kapcsán – elsőként a Twin Peaks-ről – készített, a legfontosabb helyszíneket kiemelendő speciális térképeket. Pár éve aztán a Computer Arts és legutóbb a Monocle magazin is felkereste, hogy rajzoljon számukra egyedi, és mégis jól informáló Budapest-térképet.

A különleges brit utazási magazin, a Monocle legfrissebb, 127. számában egy több oldalas Budapest-mellékletet találunk helyi design tárgy ötletekkel, fontos látnivalókkal, jó éttermekkel és egy szuper városi térképpel, amelyet Farkas Róbert készített.

A magazin a hazai grafikusra a weblapján keresztül talált rá, ahol minden bizonnyal látták korábbi térképes munkáit. A projekt elég sürgős volt, Robinak három estéje volt megrajzolni ezt a szuper Budapest-térképet.

„Tulajdonképpen teljesen szabad kezet kaptam a tervezés során, csak a térképen szereplő helyszíneket és az ajánlott színpalettát mondták meg – piros, fehér, zöld –, amiből a fehéret sárgára módosítottam és kiegészítettem sötétkékkel. Sőt a térképen szereplő látványosságokat is bővítettem. Eredetileg a Várkert és a Citadella nem volt kiemelve, ezeket én javasoltam részben azért, mert a budai oldalon jóval kevesebb helyszínt adtak meg, másrészt szerintem ezek a város fontos nevezetességei, amelyeket mindenképp érdemes megmutatni a Budapestre látogató turisták számára. A kedvenceim amúgy a Szabadság híd és a Parlament – imádtam rajzolni őket. A legnehezebb feladat pedig a Halászbástyának és a lépcsőinek absztrahálása volt, többször is átrajzoltam, mire elégedett lettem vele.” – mondta el Robi.

Nézzétek meg Farkas Róbert aka Astronaut többi klassz munkáját is a honlapján és a Behance-oldalán.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük