fbpx
Nyomj Entert

Ha vége az ünnepeknek

…akkor az utcasarkokon, a telepen, a kukáknál, de még a buszmegállókban is tömegsírok jelennek meg… karácsonyfákból. Vagyis azok maradványaiból, hisz’ állapotuk nem épp hasonlít tündöklésük fénykorára. Bár akadnak olyanok akik nem akarnak mezítelen “homlesz” fenyőt utcára dobni, így jófejségből néhány díszt és üres szaloncukorpapírt is fent hagynak rajtuk…

Persze nem lehet a lakásokban élőket elítélni amiatt, hogy nincs kályhájuk és jobb híján az utcán landolnak karácsonyfáik, de mégiscsak szomorú kép ahogy január közepén – az ünnepekre gondosan kiválasztott fenyőfák – magányosan fekszenek a járdákon.
Az FKF közel 600 ezer karácsonyfát szállít el az ünnepeket követően. Vízkereszt után elkezdőik a “kihelyezési” dömping ami kb. egy-másfél hónapig is eltarthat. Kidobásuk nem haszontalan, hisz karácsonyfáinkat először aprítják, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek.

“A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből termikus hasznosítással több tízezer budapesti háztartás számára biztosítják a fűtési gőzt, és a villamos áramot.”

Egy karácsonyfa halálát – és helytelen “kihelyezési” akcióját – bemutató honlappal szeretnénk feldobni ezt a szomorú, ünnepek utáni melankolikus hangulatot.…every street corner, trash container, even the bus stops are becoming a mass grave for Christmas trees. It’s also an interesting phenomenon that there are some people who doesn’t want to throw out the homeless, naked tree, instead they are leaving some candies and other decorations on it for the rest. Click on the image!

With the death of a Christmas tree -as a very invaluable element of the nature-, we want to spice up your mood with a website showing the sad post-holiday, melancholy mood.