fbpx
Nyomj Entert

Oscar gála rebranding – Academy of Motion Picture Arts and Sciences

Nyakunkon az Oszkár gála, amelynek jelöltjeit egészen pontosan a mai napon fogják majd kihirdetni a végleges esemény előtt, amelyre március 2-án fog sor kerülni a Hollywood’s Dolby Theatre-ben. Ennél jobb alkalmat talán nem is találhatott volna az esemény mögött álló Akadémia, hogy megújítsa a filmvilág egyik legerősebb márkájának arculatát. Az 1927 óta létező szervezet azonban eddig annyira háttérben volt az alapított díjhoz képest, hogy valószínűleg sokaknak halvány fogalmuk sincs, hogy kik szervezik valójában a filmvilág legpatinásabb gáláját. GIF-ért kattints bele a képbe!

Academy-Rebrand-1

A projektet a kaliforniai (nyilván) 180LA kapta, akik hosszú heteket töltöttek az Akadémia múzeumában régi emlékiratokat, fotókat, nyersanyagokat böngészve, hogy megbirkózzanak a feladattal. Végül úgy gondolom, hogy egy jó megoldást választottak a spotlight megoldással, hiszen ez valóban előtérbe helyezi magát az intézményt és nem csak egy sor a figura alatt, valamint El Gradiente kapitány is szolidabb formát öltött negatív space-ként.

Academy-Rebrand-4

Ha egy kicsit tovább szimbolikázzuk a dolgot, akkor a spotlight megtestesíti az Akadémia “A” betűjét, valamint kifejezi azt is, ahogyan a filmművészet pártolójaként segíti mindazokat, akik ennek a világnak a részesei. Nem nagyon szeretem ezeket a belemagyarázó dolgokat, de az igazság az, hogy el kell adni a konceptet. Összességében egyébként nagyon ügyes megoldással valóban jó megvalósítás született. Lejjebb láthattok még pár konceptet, ami készült az új arculathoz, ami egyébként már persze abszolút live, akiket pedig érdekel, hogy mi folyik épp az Oszkár háza táján az ide lőjön. GIF-ért kattints bele a képbe!

Academy-Rebrand-8Academy-Rebrand-3

Academy-Rebrand-7