fbpx
Nyomj Entert

Hank iskolabusza

De nem a hype Hank, hanem Butitta aki kibelezett/felújított iskolabuszával egy 5000 mérföldes amerikai utazásra indult és “cirkuszi” vándorló életét nyomon követhetjük oldalán.
Butitta nemrég végzett a Minnesotai Egyetemen Építészeti szakon és záró egyetemi projekt gyanánt vásárolt egy klasszikus Chevrolet iskola buszt amit úgy alakított át, hogy azt sok profi lakókocsit gyártó cég is megirigyelhetné. Az ülésektől megszabadított teret Hank úgy alakította át, hogy annak minden egyes négyzetméterét maximálisan kihasználhassa.

small0 small1 small2

Mivel szakmájának köszönhetően profin bánik a fával és elmondása szerint szívesebben dolgozik terepen, az egész busz belsejét saját kezűleg készítette el és tervezte meg. Praktikus kialakításait akár Kurt Russell is készíthette volna a ‘Vasmacska kölykei”-ből. A megvásárolt busz és a fejlesztésekre fordított összeg eléri a 6000$-t, de ez még mindig kevesebb mint egy klasszikus értelemben vett otthon, vagy az utolsó szemeszterre befizetett tandíj összege… ráadásul gurul. A munka nagy részét 15 hét alatt elvégezték és felkészítették a buszt a kb. 8045 km-es túrára.

small3 small4 small5

httpv://youtu.be/yAEm382PeS4

Butitta célja az volt a projekttel, hogy bemutassa a nagyobb elméleti tervezéseken kívül milyen értékes egy-egy kisebb és komplexebb feladat kivitelezése.