fbpx
Nyomj Entert

NYCxDESIGN 2013

Tegyétek fel a kezeiteket, őszintén mert úgyis tudjuk ki kamuzik, hányan mondtátok volna tippre, hogy az internet, étterem, social media és egyéb hetek mellett, pont New Yorkban nincs design hét. Mert én bármilyen körülmények között bemondtam volna, hogy biztosan van.

1671869-slide-nyc-x-fastco1_580x435

Mostantól viszont van és még mielőtt bármit írna róla kirendelt tudósítónk aki ott lesz, nézzük meg a rendezvény körítését. Az NYCxDESIGN 2013. május 10. és 21. között lesz meglepő módon New Yorkban, ahogy a leírásban szerényen állítják magukról, a világ design fővárosában. A grafikától a formán keresztül, az építészetnél balra majd a divattól vissza a lakberendezésig, mindez a “design thinking” lemenő napjának sugarai alatt, szóval minden lesz amit el tudunk képzelni, és valószínűleg nem csak a tárlókban és molinókon, hanem személyesen is, szagosan és kézbevehetően.

Szóval szívünk szerint most eladnánk a gépet és vennénk a jegyet, ugyanis a rendezvény honlapján még menő dizájn hoteleket is figyelmünkbe ajánlanak.

Az arculat lényege nem is lehetne más, mint hogy olyan formákat használjanak, amik orrba-szájba adoptálhatóak az előbb sorolt iparágakhoz és azok szellemiségéhez, hangulatához. Így lett valószínűleg ez a jópofa x is része a konceptnek mely egyedül önmagában is ezer féle képpen használható, de mintának is menő lehet. Az arculatot a Base Design készítette.

1671869-slide-nyc-x-fastco2_580x850

New Yorkban egyes kutatások szerint 40,000 dizájn iparban tevékenykedő ember él, és ez a szám az elmúlt tíz évben 75%-al nőtt, szóval lehet, hogy nem alaptalan a fastcodesign azon feltevése miszerint a rendezvénynek lehet némi köze a jövő évi polgármester választáshoz. A rendezvényt a városházán szervezik.