fbpx
Nyomj Entert

Hegedűs Vince | 36 Days of Type

Hegedűs Vince tipográfiai alapú munkáit a fekete-fehér kontraszt, az egyszerű, minimalista vizuális világ és az alapformák dinamikus mozgatása jellemzi. Vince a 36 Days of Type kihívásra készített új, saját tervezésű kísérleti betűkészletet. Mutatjuk!

Az új karakteres betűkészlet alapja a változó betűtípus (ún. variable font), amelynek lényege, hogy az eddigi statikus betűtípusokkal ellentétben, egyszerre tartalmazza annak normál, vékony, félkövér illetve dőlt változatát. Erre az analógiára építve Vince betűiben is megfigyelhető a különböző tengelyek és súlypontok mentén történő izgalmas játék.

További egyedi, mozgó grafikákért kövessétek ti is Vince Instagram oldalát!

Behance | Instagram


Hegedűs Vince szabadúszó motion designer és grafikusként dolgozik különböző nemzetközi projekteken, főként a startupok, a szépség- és zeneipar világában, továbbá a kreatív ipar egyéb területein.

A 36 Days of Type éves felhívásának keretében grafikusok, illusztrátorok és művészek 36 napot át osztják meg a latin ABC-t alkotó betűk és számok, saját kreatív ötleteik alapján újragondolt változatait. A projekt célja a tipográfia és a kreativitás sokrétű lehetőségeinek feltárása.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük