fbpx
Nyomj Entert

Megnyílik az új Millenáris Park

Hatalmas függőkert, több mint háromszázötven fa, digitális vízfüggöny, játszótér, kerékpártárolók és 17 000 négyzetméternyi zöldfelület – mindezt, és még sok minden mást is élvezhetünk az új Millenáris Parkban.

A budai Millenáris területét és funkcióit is jelentősen bővítő Széllkapu beruházás eredményeképpen a főváros modern városi parkkal és multifunkcionális közösségi térrel gazdagodott.

Nézd meg a megújult parkot a HYPEANDHYPER felvételein!

A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda – vezető tervező: Kádár Mihály és Könözsi Szilvia – készítette. A plasztikusan megfogalmazott térfalakat tovább tagolják a park bejáratainál kialakított invitáló teresedések, kapcsolatot teremtve a park és az utca világa között.

A park tájépítészei – Majoros Csaba és Balogh Andrea (4D Tájépítész Iroda) – változatos domborzatú, „háromdimenziós” parkot terveztek. A parkban és közvetlen környékén összesen 355 előnevelt fát telepítettek, de a víz is központi szerepet kapott. Az új, közel 700 négyzetméteres tóban vízinövények élnek, a faburkolatú stég és a parton elhelyezett napozóágyak, padok a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat szolgálják. A panorámaliftekkel is felszerelt függőkert bejárható szintjeiről pazar látvány tárul a látogató szeme elé, az új, 500 férőhelyes mélygarázs pedig enyhíti a környék parkolási gondjait.

A megújult Millenárist mi már felfedezhettük, sőt, meg is ihletett bennünket! Íme, a park inspirálta plakátunk Bárdos László art directorunk tolmácsolásában.

Millenáris | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóanyag

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük