fbpx
Nyomj Entert

Hőmérő és vérvizsgáló egy készülékben | Covid-19

A világjárvány kellős közepén Anshuman Kumar indiai designer megtervezett egy konceptuális terméket, amely forgalomba kerülése esetén nagy hasznára lehet az orvosoknak, ápolóknak és akár a hétköznapi embereknek is a lehető leggyorsabb diagnózis felállításában.

A készülék nem egy átlagos hőmérő – a test hőmérsékletből és a vérmintából nyert adatokat egyszerre képes feldolgozni és kimutatni, hogy a keresett kórokozó megtalálható-e a páciens szervezetében; jelen esetben a Covid-19, de a tervek szerint több vírust is képes lesz majd kimutatni.

A termék az OZE névre hallgat és a Pininfarina márka stílusjegyeit hordozza magán. A készülék hátsó részén a testhőmérséklet beolvasására egy infravörös thermal-scope szenzor biztosítja a kontaktusmentes beolvasást.

Az adatokat megjelenítő egyszínű képernyő két részre osztódik, a bal oldalon a páciensről nyert információkat, míg a jobb oldalon a környezetből vett adatokat – a levegő-hőmérsékletet és a légszennyezettséget is – mutatja. A kijelző rész alatt található hosszúkás sávban pedig kommunikál velünk a készülék – probléma esetén például tanácsolja, keressük fel az orvosunkat.

A készülék egy vírus tesztmodullal is rendelkezik: a hátsó fedlap leemelését követően találjuk meg a vérvizsgálót, amelynek két patronjában két tesztanyag található (jelen esetben a világjárványt okozó Covid-19 és a Hantavírus, amely márciusban jelent meg Kínában). A szerkezethez egy vércukorszint mérő készülékhez hasonló „tű” is tartozik, mellyel a páciens ujjbegyét kell megszúrni.

Az OZE abban segít, hogy ha bármilyen tünetet tapasztalunk magunkon, egy gyors tesztelést követően megtudhatjuk, érdemes-e orvoshoz fordulnunk. A jövőben talán minden háztartásban helyet kaphat ez az igazán klassz designnal bíró, rendkívül hasznos eszköz.

Anshuman Kumar |Facebook | Instagram

Forrás: Yanko Design

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük