fbpx
Nyomj Entert

Hotelekből home office | Amszterdami válasz a krízisre

A vendéglátó- és szállodaipar kiemelten nehéz helyzetbe került a világjárvány hatására. Két amszterdami hotel azonban sikeresnek tűnő rebranding stratégiával próbál életben maradni: szobáikat most privát munkaterekké alakítva kínálják a szomszédoktól, vagy a gyerekektől menekülni vágyó munkavállalóknak.

Csak Amszterdamban a covid-19 járvány kitörése, és az azt követő intézkedések hatására 200 hotelnek kellett bezárnia. Ebben a helyzetben szerencsés kivételnek számít a Zoku, ami hosszú távú kiadással is foglalkozik, így a közeli, bezárásra kényszerülő hotelek szállóvendégei közül is be tudott fogadni néhányat. A home office és a co-working fogalmak pedig amúgy sem voltak ismeretlenek a számukra – bár utóbbi nyilvánvaló okokból jelenleg nem opció (a hotel közös tereit bezárták), előbbire még plusz lehetőségeket is teremtettek: Private WorkLoft címen napi 50 euróért kínálják szobáikat azok számára, akik nyugodt körülmények között szeretnének dolgozni, betartva a social distancing elveit. A napidíj magában foglal egy ebédet, szupergyors Wi-Fi-t és a hozzáférést egy office box-hoz, amiben mindenféle hasznos irodai eszközt találnak a náluk dolgozók.

A Zoku egyik loft tere.

Hasonló túlélési stratégiát dolgozott ki a Hotel V is. Munkaidőben, azaz reggel 9 és délután 5 óra között adják ki szobáikat egy-egy főnek, olyanoknak, akik szívesebben dolgoznak az ő szobáikból, mint a saját otthonukból. A szintén 50 eurós napidíjba itt is beletartozik a közvetlen érintkezést nem igénylő szobaszerviz, és egy pici felárért éjszakára is maradhatnak azok, akiket nem várnak otthon a gyerekek.

Szoba a Hotel V-ben

Ez egy remek példa arra, hogyan hasznosítsuk a kiadatlan szobáinkat, hogy újragondoljuk az üzleti modelljeinket, és egyúttal alkalmazkodjunk a megváltozott körülményekhez – fogalmazott Hans Meyer, a Zoku társalapítója. Hozzátette, hogy ez a konstrukció eddig olyan sikeresnek bizonyul, hogy elképzelhető, a járvány után is megtartják.

Beszámolónk a FRAME cikke alapján készült.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük