fbpx
Nyomj Entert

Kedvenc helyek #1 │ Mayer Kitti

Új sorozatot indítunk, amelyben a HYPEANDHYPER stábja kedvencein keresztül mutatkozik be. Ellátogatunk Budapest legszerethetőbb helyeire, elmeséljük az ezek mögött húzódó sztorikat és felvillantjuk személyes kötődésünket is. Első szereplőnk Mayer Kitti és a Retrohungary!

Hogyan mutatnád be a Retrohungary-t?

Sebők Judit és Borbély Tamás vintageboltja néhány évvel ezelőtt startolt el, akkor még a Paloma egyik kicsinyke üzlethelyiségében működtek. „Design az ötvenes évektől a retró szerelmeseinek” – definiálják magukat, és valóban: itt mindenkinek nagyot dobban a szíve, aki szereti a szocializmus idejében született kedves kerámiákat, lakberendezési tárgyakat, szuveníreket. Mindketten szenvedélyes kincsvadászok a maguk kedvenc korszakával, amit szívesen gyűjtenek.

Miért ez a kedvenc helyed?

Szeretek a Retrohungary-be járni, mert úgy érzem itt magam, mintha egy régi barátom látna vendégül. Juditnak és Tamásnak mindig van egy jó sztorija, szívesen mesélnek a polcokon sorakozó kincsekről. Az egész hely nagyon otthonos és kedves. Ez tipikusan az a bolt, ahol tutira találsz valami olyat, ami tökéletesen passzolna a barátod lakásába, vagy egyszerűen csak ránézel egy „Balaton” feliratú kis porcelán hamutartóra, és tudod, kinek kell megvenned. Sziszi barátnőm például imádja a macskákat, úgyhogy tudtam, hogy ide kell jönnöm, mert itt tuti lesz cicás kerámia. Volt is bizony!

Mi a kedvenc terméked tőlük, amit ajánlanál?

Nagy szerelmese vagyok a régi műanyagtárgyaknak, egész kis gyűjteményem van belőlük: zacskós tejtartóból és citromfacsaróból több is van otthon. Mindig is szerettem volna egy ilyen, mandolin alakú NDK-s locsolókannát! Köszi, Retrohungary!

Retrohungary

Cím: 1053 Budapest Kossuth Lajos utca 14. (a Paloma Udvar első emeletén)

A Retrohungary boltja hamarosan újra kinyit: a pontos nyitva tartásért figyeljétek Facebook– és Instagram-felületeiket!

Fotók: Rácmolnár Milán

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük