fbpx
Nyomj Entert

Granola designer-tálkából | Lakatos Ábel x Hester’s Life

Az ország kedvenc granoláját mostantól az egyik kedvenc keramikusunk áltak megálmodott müzlistálból ehetjük reggelire. Debütál a Hester’s Life és Lakatos Ábel kollaborációjából született kerámia.

Az egészséges, mindenmentes granoláiról ismert Hester’s Life-ról eddig is tudtuk, hogy a tartalom mellett a formára is odafigyel. Erre bizonyíték az is, hogy 2017-ben a legjobb csomagolás díját nyerték el a PAKK designversenyen. Bár az első mindig a tartalom lesz, Porkoláb Eszter és Kráml Dávid továbbra is nagy hangsúlyt fektet a designra. Miután több megkeresés is érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy milyen jó lenne egy saját, Hester’s müzlistálból fogyasztani a reggelit, úgy döntöttek, megalkotják a termékeik esztétikájához is passzoló tálat, ehhez pedig Lakatos Ábel kerámiaművész segítségét kérték. Az együttműködésről Ábel mesélt.

„A Polli kollekció első darabja – akkor még Polyunomi néven – még 2011-ben készült. A csészét, majd később az egész készletet egy japán művésztelepen tapasztalt, letisztult távol-keleti tárgykultúra, a mázatlan porcelán izgalmas felülete, és a kilencvenes évek videójátékainak kezdetleges, low-poly grafikája inspirálta. Arra törekedtem, hogy a tárgyak magukon hordozzák a tradicionális porcelánkészítés kézműves jellegét, ugyanakkor modern és funkcionális darabok legyenek. A készlet első példányai a Nemzetközi Kerámia Stúdió méltán híres és Európában egyedülálló kortárs gyűjteményébe kerültek, még a legelső prototípus csésze a zsűri különdíjában részesült a 2014-es Drink This! Cup Show-n és az amerikai Lorton Arts Center-ben van. A színes kollekció és az újabb elemekkel való készletbővítés ötlete pont azelőtt született, amikor a Hester’s megkeresett, ezért nagyon örültem, hogy együtt dolgozunk majd egy granolástál kifejlesztésén.”

A designtálak színezett nemesporcelán és átlátszó károsanyagmentes máz felhasználásával készült. Formájában és méretében teljesen egyedi a termék, melyet kifejezetten a Hester’s Life granola-adagjaihoz igazított Ábel, Eszter és Dávid segítségével. „Külön öröm volt számomra, hogy egy magyar céggel dolgozhattam együtt. A Hester’s Life egy igazán lendületes és fiatalos csapat, akik nyitottak voltak az ötleteimre.” – mondta el Ábel a közös munkáról. A környezettudatos alkotásról feltett kérdésre pedig így válaszolt:

Én abban hiszek, hogy az eldobható dolgok valódi alternatívái olyan tárgyak, amelyek igazán örömet okoznak tulajdonosuknak. Mindenki emlékszik még a több generációt kiszolgáló porcelánokra a nagymama vitrinjéből. Ezekbe beleivódott az azt használó családtagok szeretete és a közösen eltöltött idő hangulata. Remélem, a Hester’s tálakból is ugyanolyan vidáman reggeliznek majd dédunokáink, mint ahogy mi.

Hester’s Life | Web | Facebook | Instagram

Lakatos Ábel | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük