fbpx
Nyomj Entert

Letölthető Boldogság

Hetek óta leginkább otthon töltjük a napjainkat. Kint csacsog a tavasz, ébred a természet, közben a négy fal között szinte majdnem minden napunk ugyanúgy alakul. Bevetetlen ágyak, tornyokban a mosogatnivaló… Hogy hol a boldogság? Hidd el, minden pillanatban ott van, csak észre kell venni. Puskás Marcell posztere lehet most a segítségünkre a detektálásában.

Puskás Marcell a Red Dot Díjas Happiness Diary-jét a napokban elkészítette ingyenes letölthető plakát formátumban is, hogy ezzel segítse a karanténban töltött mindennapok minél pozitívabb megélését.

„Egy híres filozófust, Mick Jaggert idézve „Nem mindig azt kapod, amit akarsz”. Boldogság? Öröm? Azonnali kielégülés? Tévedés. Ez a poszter nem fog boldoggá tenni. Sokan törekszünk a boldogságra, de vajon el is érjük azt? Mi egyáltalán a boldogság, és ha létezik, vajon meddig tart? A következő célig? Egy új kapcsolatig? 1000 új követőig? A következő iPhone-ig? Most boldog vagy?” – írja Marcell a Behance-oldalán.

A plakát segítségével napról-napra nyomon követheted a hangulatodat és az érzéseidet is. Akárcsak egy klasszikus napló, Puskás Marcell alkotása is a rendszerességen alapul, ugyanis napi, heti, havi és éves bontásban figyelheted meg magad. A poszteren befejezetlen mondatok, igaz-hamis állítások, pozitív-negatív érzelmek, valamint rajzolásra szánt területek is helyet kapnak. Mindezek mellett a kognitív viselkedésterápia elveit követve segítséget nyújthat abban, hogy elsőként azonosíthasd, majd meg is változtathasd a problémás gondolkodási szokásaidat boldogságod elérése érdekében.

Az 50×70 centis poszter ingyen letölthető és kinyomtatható a karantén idején, ráadásul még felhasználóbarát is: mivel most nem fognak az emberek nyomdákba rohangálni egy ekkora plakát beszerzéséért, Marcell átszerkesztette, és kiosztotta négy A4-es lapra, hogy bárki egy egyszerű otthoni nyomtatóval kiprintelhesse.

Utóirat: A projekt munkálatai alatt az alkotó feltétel nélküli boldogságot érzett.

Puskás Marcell Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük