fbpx
Nyomj Entert

Lochkeed Lunar Lander

Talán furcsának tűnhet elsőre, hogy a HYPE miért foglalkozik aránylag sokat a világűrhöz köthető témákkal, de a személyes megszállottságomon túl azért van ez, mert egyrészt a 80-as, 90-es és kétezres évek első évtizede után újra hatalmas pörgés van ebben az iparágban is, másrészt azért, mert itt fejlesztik azokat az anyagokat, technológiákat és minden fontosat, amellyel a következő évtizedek tervezői, vállalkozói és felhasználói dolgoznak majd. Harmadrészt azért is, mert a meg nem valósuló dolgokhoz is baromi jó látványterveket készítenek, így clickbaitnek sem utolsó a téma.

Jelen esetben egy, a „jó eséllyel megvalósuló” kategóriába tartozó projektről van szó, ugyanis a Lockheed Martin a NASA évtizedes partnere, olyan programok tervezője és kivitelezője, mint a következő évtizedek amerikai személyszállító modulja, az Orion, vagy az X-59 QueSST  /sst = supersonic transportot /, tehát a szuperszonikus repüléssel kapcsolatos kísérleti repülőgép, vagy a Holdra történő visszatéréshez szükséges leszállóegység.

Az aktuális tervek szerint a NASA-nak 2024-re újra embert kell juttatnia a Holdra, de most már nem csak egyszeri utazások, hanem a permanens jelenlét kialakítása céljából. A Holdon megtelepedő emberen múlik ugyanis egy későbbi Mars utazás, ami az Elon Muskok ellenére is odébb van még. A Föld kísérőjén kialakítandó telep ugyanakkor logikus és arányos lépés az emberi űrkutatásban. Nos, ezért írunk a hypeandhyperen a következő évtized holdraszálló járművéről.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük