fbpx
Nyomj Entert

Magyar tervező munkái a Vogue Portugal új számában

A Vogue 128 éves történetében most először a magazin különféle országokban kiadott összes lapszáma egy közös témát, a reményt (angolul: hope) dolgozza fel. A témához kapcsolódóan a Vogue Portugal lapjába fiatal tervezők, köztük Tóth Lala munkái is bekerültek.

A különleges lapszámot a társadalmat fenyegető krízisek sora hívta életre, melyek között a pandémiát, a munkanélküliséget, a rasszizmust és az egyre fokozódó klímaválság ügyét említik a szerkesztők. Az őszi időszakban a remény hívószó alatt egyesül a világszerte megjelenő huszonhat lapszám.

Tóth Lala a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott, munkáit Instagram-oldalán találták meg. Miután terveiből válogatást küldött Sasa Thomann stylistnak, négy ruhadarabja be is került a szeptemberi számba. A ruhadarabok és a kiegészítők az egyetemi évek alatt készültek különböző feladatokra és különböző koncepciók alapján. 

„Ami közös bennük és ami általában a munkáimat is jellemzi, hogy egyaránt hangsúlyt fektetek a ruhadarabok alapanyagának létrehozására és a forma kialakítására” – mondja Lala.

Tóth Lala | Instagram
Vogue Portugal | Web

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük