fbpx
Nyomj Entert

Minőségi kávézás bárhol, bármikor | Hidden Characters X Ampato Coffee

Specialty kávé és rituálé otthonunkban, Hidden Characters-csomagolásban: a tizedik évfordulóját ünneplő magyar grafikai stúdió ezúttal a kávéínyenceknek kedvező Ampato Coffee számára készített kifejező arculatot.

Egyre inkább megfogalmazódik bennünk az igény, hogy ne csak specialty kávézókban, hanem az urbánus környezettől távol, vagy akár saját otthonunkban is hozzá tudjunk férni a minőségi, prémium kávékhoz. A svájci Ampato Coffee is ezt a felismerést követi, így termékpalettájuk különböző kávékiegészítők köré épül: fő termékeik közé tartozik a kávéínyencek közkedvelt eszköze, a csepegtetős kávéfőző.

A minőségi termékekhez minőségi megjelenés is társul: a gondosan megtervezett arculati elemek kialakítását a Hidden Characters jegyzi. A végeredmény jól tükrözi a stúdió összetett gondolkodásmódját, emellett letisztult, egyszerű formákkal és színtónusokkal adja át a márka üzenetét. Az Ampato filozófiájában a kávékészítés olyan, mint egy különleges alkotás, amely bárki számára, bárhol hozzáférhetővé válik.

„A teljes branding tervezésével bíztak meg minket, aminek különösen örültünk, mivel a komplex, sokszereplős munkákat kedveljük, amelyekben a teljes márka egy víziónak, gondolatiságnak van alárendelve. A logó és arculati alapelemek elkészítése után a csomagolás tervét, az azt kísérő plusz elemeket, például köszönőkártyát, és végül a tárgyfotókat is elkészíthettük” – emelte ki Nagy Dániel és Orbán Péter, a Hidden Characters két alapítója.

A tervezés első lépése a célcsoport alapos megismerése volt. Közéjük a Hidden Characters elmondása szerint a gyakran túrázó, utazó, urbánus fiatal és középkorú emberek tartoznak, akikre jellemző a nyitottság, a különböző kultúrák megismerésének vágya, és akik gyakran megtalálhatók a helyi újhullámos kávézókban.

„Arra kerestük a választ, hogy a termék felhasználóit mivel tudjuk megfogni, mi a kontextusa az ő ízlésüknek. Innen jöttek aztán a szitanyomott natúr kartonfelületek, a perui láma, mint alapszimbólum, vagy a brandfotókon használt tárgyak, mint például a kiegészítő elemként használt Casio kvarcóra” – tették hozzá. „A másik fontos tényező a névválasztás volt. Az Ampato név egy perui vulkánból ered, amelynek környékén remek kávé készül. A színek ide kacsintanak vissza, a bézses-szürkés színt például pale ash-nek neveztük el, a narancssárgát lava orange-nek. Mondanunk sem kell, ezt egyből nagyon szerette az ügyfél” – folytatták.

Ha ti is az összetett vizuális gondolkodásmód szerelmesei vagytok, jó hír, hogy a Hidden Characters évfordulója alkalmából új honlapján is dolgozik. Addig is fedezzétek fel Péter és Dániel további munkáit a stúdió Instagram- vagy Behance-oldalán!

Hidden Characters | Facebook | Instagram | Behance
Ampato Coffee | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük