fbpx
Nyomj Entert

Múlt és jelen találkozása Kijev új kávézójában | AKZ Architectura

Egy 19. századi lakóépületben kapott helyet Kijev új kávézója, a Best Way To Cup. Modern enteriőrelemek éles kontúrjai találkoznak százéves falak szabálytalan textúrájával a mindössze ötvenhét négyzetméteres, kétszintes térben.

Múlt és jelen tökéletes harmóniájára törekedett az ukrán AKZ Architectura stúdió, amikor Kijev nemrég megnyílt kávézóját tervezte. A meglehetősen keskeny, de nagy belmagasságú kávézóba belépve a pult és a szűk folyosó mentén húzódó pad fogad minket. Ide jó eséllyel csak akkor ülünk le, ha elvitelre kérjük a kávét, vagy ha tényleg csak néhány percünk van arra, hogy bedobjunk egy presszót. Azokat, akik hosszabb ideig időznének itt, az emeleten kialakított kisasztalos egységek várják.

A logikus térfunkciók kialakítása mellett a stúdió számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a modern enteriőrök szigorú geometriai elemeit úgy párosítsa az épület eredeti téglafalaival és boltíveivel, hogy azok tökéletes fúzióba lépjenek egymással. Az így kialakult térstruktúrákat a világítással hangsúlyozták.

AKZ Architectura | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük