fbpx
Nyomj Entert

Múlt nélkül nincs jövő #04

„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

Sorozatunk negyedik része fővárosunk, Budapest. A folyamatosan fejlődő város feldolgozásánál inkább vissza kellett fognom magam, mint hogy azon gondolkozzak, mit tudnék elhelyezni múltbéli, illetve jelenkori ábrázolásában. Magazinunk fennállása óta számtalan Budapesttel kapcsolatos történetet és érdekességet publikáltunk, így talán nem meglepő, hogy ez lett a legrészletesebb epizód.

A korabeli Budapest plakát főként a 19. századi város részleteit, fejlesztéseit és meghatározó szereplőit ábrázolja. Ezért került központi helyre grafikámon a legrégebbi, legismertebb hídunk a Dunán, a magyar főváros egyik jelképe, a Széchenyi lánchíd. Mellette áll gróf Széchenyi István, az építés kezdeményezője, a „legnagyobb magyar”. A Budavári Palotán túl még felfedezhetjük a Millenniumra átadott földalatti vasút, illetve a Hősök tere részletét és az Országház kupoláját is. A budai oldal északi részén elhelyezett fürdőző karakterek a város legrégebbi strandjára, a Csillaghegyi strandfürdőre utalnak, míg a dél-pesti fogaskerék a város ezen iparos területét szemléltetik.

Fővárosunk mai képét szintén ezekre az épületekre és elemekre helyeztem el, kiegészítve olyan közéleti hangulatokkal, amik utalnak Budapest pezsgő kulturális és építészeti jellegére. Gondoljunk csak a Belváros éjszakai életére vagy a város jövőbeni nagyszabású terveire.

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük