fbpx
Nyomj Entert

Napfényt mindenkinek! – A napsugarakat varázsolja az otthonokba a Sunne lámpa

Marjan van Aubel intelligens és vizuálisan is élvezetes designon keresztül szeretné elérni, hogy otthonainkban minél több energiatakarékos megoldást használjunk. Sunne lámpája a Napból merít energiát és inspirációt is.

Marjan van Aubel 2015-ben nyerte el a London Design Medal for Emerging Talent díjat és azóta folyamatosan olyan projekteken dolgozik, melyeket kutatás előz meg. Sunne lámpáját is ilyen módon alkotta meg a holland energiakutató központtal, az ECN.TNO-val közösen. 

„Én a Nap demokráciájában hiszek: napfényt mindenkinek, mindenhol!” –fogalmazza meg nem mindennapi hitvallását van Aubel, akinek a Sunne lámpa megalkotásával elsődleges célja az volt, hogy a napelemek működését közelebb hozza az emberek mindennapjaihoz.

A Sunne lámpa alakját a horizont inspirálta: kapszulaként, vízszintesen zárja magába a napfényt, illetve közvetíti a napfelkelte vagy a naplemente árnyalatait a lakásban. A technológia azért is egyedülálló, mert nem hozzáadott szenzorok érzékelik, mikor sötétedik be, hanem a lámpa működik szenzorként önmagában véve.

Marjan van Aubel | Web | Instagram

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük