fbpx
Nyomj Entert

Nyisd ki a fényt

Kicsi, nagy, álló, asztali, polcra helyezhető, plafonról lelógó robotszerű lények – ez a Kozo lamp, mely a már használaton kívül helyezett, rozsdamentes csöveket teljesen új formában és funkcióval kelti életre: fényforrásként szolgálnak a lakás vagy az iroda bármely pontján.

A Kozo Lamp lámpái az otthonokba hozzák a science fiction filmekből ismert, szerethető robotok karakterét. Az egyedi lámpák kialakításánál a tel-avivi Demo/design clinic csapatának célja az alapanyag eredetiségének megőrzése, éppen ezért az illesztéseknél kialakult rozsdafoltok és az összeszerelés során használt kézi szerszámok okozta karcolások az anyag múltjának bizonyítékaiként részei minden lámpának. A lámpákhoz használt csövek a világ különböző pontjairól érkeznek és minden egyes darab magán hordozza a származási ország védjegyét.

kozo_lamp_kozo_man_580x580_2

kozo_lamp_shelf_lamp_580x580

kozo_desk_lamp_white

A lámpát pedig egy csapoknál használt kapcsoló eltekerésével lehet le- és felkapcsolni – azaz inkább kinyitni. A Kozo Man névre hallgató lámpa „karjai” mozgathatóak, a karok végén elhelyezett mágneses felületnek köszönhetően pedig még tovább bővítették a lámpa funkcióit: így ha a világítás és a dísztárgy funkció nem lenne elég, akár kisebb mágnesezhető tárgyak tárolására is használhatjuk.

kozo_lamp_mona_580x580

kozo_lamp_kozo_man_580x580