fbpx
Nyomj Entert

Organic Lights I lámpák uszadékfából

Ezek a lámpák egyedi designt és naturális letisztultságot képviselnek. Valaha uszadékfák voltak, de az emberi kéz segítségével új életre keltek, hogy természetes fényt vigyenek az otthonokba.

Az Organic Lights uszadékfából készült design lámpák Horváth Barnabás ötlete alapján születtek. Egytől-egyig energiatakarékosak, állítható fényerejűek, a Napéhoz hasonló meleg színt adnak, visszahozva ezzel a természetet a városi belterekbe. „Nagyon fontos számomra a természet, a természetesség, hogy a körülöttünk lévő tárgyakat amennyire csak tudjuk használjuk újra, hogy megtartsuk a körforgást. Azzal, hogy ezeket az uszadékfákat újrahasznosítom, a természet szépségeire is felhívom a figyelmet” – emeli ki Barnabás.

Ezeknek az uszadékfáknak történetük van. Egykor a víz áztatta őket, majd a Nap szárította, a szél csiszolta és alkotta olyan egyedien tökéletesre amilyenek. Bár azt senki nem tudja pontosan honnan indultak, de azt igen, hogy a vízen érkeztek és Magyarország egyik legszebb részén, a Dunakanyarban vetődtek partra.

Miután az alkotó megtalálja a megfelelő fát, megtisztítja és eldönti, függő vagy állólámpát készít belőle. Ennek megfelelően metszi, majd helyezi bele a világítótestet a fába, a folyamat végén pedig elkészíti a talpat, a fákat olajjal kezeli. A munkafolyamat során leginkább a ledcsík helyének a kialakításánál kell koncentrálnom, figyelni kell, mert ezek a fák nagyon sérülékenyek, óvatosan kell velük bánni” – jegyzi meg Horváth Barnabás.

Mindegyik darab egyedi és megismételhetetlen, számozott, kézzel készült az alkotó Duna-parti házában. Jelenleg az Ylka Design Stúdióban nézhető és vásárolható meg.

„Fontos tényező számomra, hogy általuk az otthonokba, a városi létbe bele tudom csempészni mindazt a szépséget, ami körülvesz minket a világban. Bár főállásban fotós vagyok, mindig vonzott a design, az alkotás folyamata, a végeredmény szépsége. Már évek óta benne volt a gondolataimban, hogy a fát újrahasznosítva készítsek design lámpákat. Most jött el az ideje” – mesélte el Barnabás.

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük