fbpx
Nyomj Entert

Öt hazai startup utazhat az Egyesült Államokba

Öt hazai startup vállalkozás vehet részt a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján, a Design Terminál ma meghirdetett pályázatának köszönhetően.

A South by Southwest (SXSW) fesztivált 2015. március 13-17. között 22. alkalommal rendezik meg az egyesült államokbeli Austinban. Az ötnapos eseményre, ahol a világ legizgalmasabb startup vállalkozásai mutatkoznak be, 80 országból 30 000 résztvevőt várnak a szervezők. A kiállító vállalkozásoknak lehetősége nyílik az iparág befektetőivel és a nemzetközi szakmai médiumokkal való kapcsolatépítésre is. A Design Terminál jóvoltából most először öt magyar vállalkozás is lehetőséget kap, hogy díjmentesen csatlakozzon a 2015-ös SXSW programján bemutatkozó cégekhez.

A pályázatokat háromtagú szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója, és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője.

A pályázat további részleteiről a Design Terminál külön e célra létrehozott honlapján tájékozódhatnak a vállalkozások. A jelentkezéseket 2014. december 15-ig várják a szervezők.

2014-ben a Design Terminál támogatásával több ígéretes hazai vállalkozás jutott ki olyan nemzetközi szakkiállításokra és vásárokra, mint a New York-i Northside Festival, a London Fashion Week vagy a Design Days Dubai.

További információk:
http://sxsw.designterminal.hu/

 

Kép: Design Terminál SXSW honlap