fbpx
Nyomj Entert

Pezsgő kisokossal újít a Laposa Birtok

Badacsony egyik legkedveltebb borászatánál, a Laposa Birtokon már nemcsak bort, hanem pezsgőt is kóstolhatunk. A szürkebarát és furmint szőlőfajták felhasználásával készült buborékosokhoz kiadvány is készült, izgalmas infografikával.

Laposa Zsófinak, a Laposa Birtok borászának fejében már évekkel ezelőtt megfogant a pezsgőkészítés gondolata. Fáradhatatlanul kutatott, kóstolt, és rendszeresen látogatott el tanulmányi utakra a prosecco szülőhazájába, Olaszországba. Az ott alkalmazott Method Charmat technológia megismerését követően, hosszas kísérletezés után született meg a pincészet két új pezsgője, a furmint alapú Brut és a szürkebarát alapú Extra Dry. Mind Zsófi, mind a Laposa csapata fontosnak tartja az edukációt: a palackba zárt pezsgők előállításán túl figyelmet fordítottak arra is, hogy kiadvány formájában ismertessék meg a közönséggel a pezsgőkészítés folyamatát.

„Tudtuk, hogy Magyarországon a pezsgőt sokszor csakis és kizárólag a Franciaországból ismert technológiával azonosítják, holott ez ennél sokrétűbb műfaj. A Zsófi által kigondolt infografikával szerettük volna megmutatni, hogy a Laposa pezsgő a Prosecco régióban használt technológiával készül. A kiadványban a szürettől kezdve a technológián át a bontásig, sőt, a fogyasztási hőmérsékletig minden adat szerepel, amit érdemes és fontos tudni” – meséli Budavári Dóra, a Laposa Birtok marketingvezetője.

A Dóri által készített vázlatos rajzot később a Brandart, a Laposa Birtok állandó partnere öntötte végleges formába. Az informatív, izgalmas illusztráció mellett egy ugyancsak hasznos pezsgőszótár is helyet kapott a kiadványban.

Az összehajtható kisokost Badacsonyban, a Laposa Birtokon vehetjük kézbe, de a pezsgőket forgalmazó éttermekben is lecsaphatunk egy-egy példányra!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük