fbpx
Nyomj Entert

Nyomtató a tenyeredben | PrintPods

Az EVEbot csapata által tervezett, maroknyi masinával nemcsak papírra, hanem fémre, fára, kerámiára is nyomtathatunk.

Aki áthallást érez az AirPod vezeték nélküli fülhallgatók és a PrintPods névre keresztelt készülék elnevezése között, az nem jár messze az igazságtól – utóbbi mérete ugyanis két AirPod-tokénak felel meg, s formavilága is hasonló. Az EVEbot startupcég által kifejlesztett, kompakt mininyomtatóval ugyan a Háború és béke nyomtatására nem vállalkoznánk, de arra tökéletesen elegendő, hogy személyesebbé tegyük saját használati tárgyainkat.

Nem kell többé matricával vagy kézi pecsételőgéppel bíbelődnünk: a PrintPods készülékkel közvetlenül a kívánt felületre nyomtathatunk gyorsan, egyszerűen, ráadásul anélkül, hogy a festék elmosódásától, kopásától kellene tartanunk. Az aprócska maroktárgy USB-csatlakozóval tölthető akkumulátora közel 1000 nyomtatásra elegendő, egyetlen tintapatronnal pedig akár 3500 nyomat is készíthető.

A készülék környezet- és bőrbarát festékkel dolgozik: a fekete mellett piros és kék színek közül választhatunk, de akár különleges, „láthatatlan” tintával is kérhetjük (a nyomtatott felirat UV-fény alatt válik csak láthatóvá). A hagyományos nyomtatókkal szemben a PrintPods-masinával nemcsak papírra, de fára, fémre, textilre és kerámiára is nyomtathatunk, sőt, akár még egy levél fonákjára is, ha úgy tartja kedvünk.

A nyomtatásra szánt feliratokat, emojikat és egyéb grafikai elemeket a készülékhez tartozó applikáción tervezhetjük meg, és ennek használatával hozhatjuk működésbe a kavics formájú nyomtatót is.

További részletek a projekt Kickstarter-kampányában!

Forrás: yankodesign.com

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük