fbpx
Nyomj Entert

Lépcsőálló longboardok

Biztos találkoztál már 1 métereket guruló pesti longboardosokkal, akik hevesen kapdossák deszkájukat a hónuk alá. Azon túl, hogy Pest nincs felvértezve Los Angeles szintű 15°-os lejtőkkel, a járdák és utak minősége se éppen tükörsima. Ezektől eltekintve, egy deszkás számára örök kihívás marad a padkázás és a lépcsőzés.

small1

Egy újabb Kickstarter ötlet erre a problémára kínál megoldást, egy szabadalmaztatás alatt álló felfüggesztéssel. Elől hátul 4-4 kerék található melyek jobb és bal oldalon egy V-alakú összekötőkre van rögzítve. A holdjáró kinézet ne tévesszen meg senkit, ez a rendszer abszolút nem esetlen, hanem igazán használhatónak bizonyul a lépcsős, macskaköves, gyökerektől felpúpozódott járdák világában.

small0

A nyolc kerék megfelelő egyensúlyt biztosít ezeken a terepeken is, és a klasszikus deszkák világában se hat csúnyának. A csapat 14 prototípussal állt elő tesztelés gyanánt, a hagyományos juhar deszkákon kívül egy üvegszálas típussal is.
A vezető tervező PoChih Lai és csapatat már javában teszteli a deszkákat valós környezetben is. Ha komolyabban érdekel a “lépcső-mászó longboard”, akkor a Kickstarteren bővebb információt kaphatsz a most indított “Stair-Rover” projektről.