fbpx
Nyomj Entert

Propeller mester

Remélem tudtátok, hogy a Budavári Alagútban is van egy lakás, ott lakik a hídmester aki a Lánchíd és az Alagút repedéseit, beázásait és egyéb dolgait követi szemmel egész álló nap, majd jelenti a jelenteni valót. Na nekem ez jutott eszembe, a bolgár morphocode nevű társulat ötlete kapcsán, akik óriási szélerőművekbe vizionáltak “propeller-mester” lakásokat, méghozzá nem szárazföldi erőművekbe, hanem a tengerben ágaskodókra. És pont ezért. Ugyanis a szélerőművek folyamatos karbantartás és odafigyelést igényelnek a hidakhoz hasonlóan, és amíg ez az erőmű Mosonmagyaróvár környékén magasodik a búzamezők fölé, addig ez nem is jelent gondot, viszont amikor az Északi-tengerben állnak akkor már igen.

Így növekednek a szélerőművek:

web_morphocode-offshore-wind-trends_580x265

A látványtervek a hypeandhyperen gyűjtött cuccokhoz méltóan lélegzetelállítóak és mindenképpen meg kell jegyezzem, hogy szerintem látták az Obliviont.

luna-concrete-iphone-case-designboom02_580x266 web_morphocode-wind-loft-concept_580x266 web_morphocode-wind-loft-concept-profile_580x266 web_morphocode-wind-loft-living-space-back_580x266 web_morphocode-wind-loft-living-space-front_580x266