fbpx
Nyomj Entert

Pura-Case | fertőtlenítés ózonnal

A vírusok vagy baktériumok hosszú ideig életben maradhatnak a ruháinkon is. A higiéniára pedig a Covid-19 miatt most még koncentráltabban kell figyelnünk. Ebben segíthet a szekrénybe helyezhető, teljesen futurisztikus, új szerkezet, amely ózonnal tisztítja az öltözékeinket.

Az olasz Carlo Ratti Associati stúdió olyan akkumulátorral működő, szekrénybe helyezhető tisztítóberendezés koncepcióját dolgozta ki, amely az ózon felhasználásával a ruháinkból egy órán belül eltávolítja a baktériumok és a vírusok 98%-át. Az újrahasznosított anyagból készülő, hordozható Pura-Case-t főleg olyan helyeken javasolják használni, ahol sok ember megfordul – irodákba, vendéglátóhelyekre, ugyanakkor persze az otthonainkban is remekül funkcionálhat.

A koronavírus-járvány teljesen átalakítja a higiéniával kapcsolatos elképzeléseinket, szokásainkat. És vajon hogyan változtatja meg a háztartásokat? (ide kapcsolódó írásainkat lásd ITTa szerk.) A Pura-Case jó alternatívát nyújthat ebben az új „időszámításban” – az ózon felhasználásával ruhákat sterilizál, miközben csökkenti a felesleges mosás szükségességét és ezáltal a vízfogyasztást is.

Az akár négy akasztót is tartalmazó szerkezetet légmentes cipzárral zárhatjuk le. A tisztítási folyamat pedig a Pura-Case mobilalkalmazáson keresztül is elindítható és vezérelhető. Az amúgy káros hatást is kiváltható ózon a természetes bomlási folyamat révén oxigénné redukálódik, ezáltal a ruhatartó biztonsággal nyitható a tisztítás befejeztével.

A Scribit megbízásából tervezett Pura-Case prototípusa a startup torinói gyárában készült. Hamarosan elindul Kickstarter kampánya, amelynek sikere esetén a közeljövőben elindulhat a gyártása is.

Forrás: dezeen

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük