fbpx
Nyomj Entert

Szárny-szekvenciák

Eleanor Lutz a Tabletop Whale szerkesztője olyan tudományos illusztrációkat és infógrafikákat készít, melyek nem csak száraz információközlő iskolai anyagok, hanem baromi látványosak is. A University of Washington hallgatója azon túl, hogy a főiskolai évei során rengeteg időt töltött laborokban, imádta a rovarokról készített illusztrációkat is. Az utóbbi években belekóstolt a webdesign-ba is, így jöhetett létre a Tabletop Whale.

A blogon Eleanor mindarról ír, melyek igazán foglalkoztatják. A most bemutatott repülési fázisokon is érződik az egyetemi tanulmányainak hatása. Ahogy írja: “a laborban végzett szúnyoglárvák kikelését 1000 képkockával rögzítettük, majd Matlab-ban levezettük a folyamatot.”

A kísérletet követően Eleanor a youtube-ról összegyűjtött különböző lassított madár- és rovar mozgásokat. Ezt követően képkockáról-képkockára feltérképezte az egyes szárnyvég pontokat melyek végül 15 képkockát tettek ki.  Minden képkocka csatlakozik az előzőhöz, így a pontok egy képzeletbeli görbék mentén haladnak mind a 15 fázison.

ezgif.com-optimize

Eleanor a 15 képkockából álló szekvencia sorozatot közel sem tartja elegendőnek egy tényszerű következtetéshez, így a posztját csak egy művészeti gyakorlatnak tartja…