fbpx
Nyomj Entert

Természet és világítás összhangja | Plydesign X Nieto Light

Értékteremtés, természetközeliség, a formák szabad értelmezése és innovatív világítástechnika: a magyar Plydesign ezúttal a Nieto Light designmárkával közösen alkotott új, figyelemreméltó designlámpát.

A Plydesign már jól ismert a skandináv designkultúrából inspirálódó, kifogástalan ergonómiájú és kifinomult bútorairól, amelyek nemcsak hazai, hanem nemzetközi színtéren is megállják a helyüket. A márka filozófiája azonban túlmutat a különböző termékek tervezésén és előállításán – fontos számukra a tudásátadás, a tehetséggondozás, valamint a feltörekvő magyar designerek támogatása.

A modern technológiákra építő Nieto Lighttal való kollaboráció ötlete a 2019-es Construma kiállításon fogalmazódott meg először. Nieto Ramón, a Nieto Light márka alapítója folyamatosan új megoldások és ötletek után kutatva talált kapcsolódási pontra a Plydesign nyitottságában.

„Gondolatban már terveztük termékpalettánk bővítését világítótestekkel, így amikor 2019 tavaszán találkoztunk Ramón lámpáival a Construmán, úgy gondoltuk, azok jól működnének idompréselt rétegelt lemezből előállítva is” – mondta el Kerékgyártó András, a Plydesign vezető tervezője.

A kollaboráció részeként két, formailag és a világítás szempontjából is különleges, rétegelt falemezből készült designlámpa jött létre.

Az egyszerű formavilágú SILURUS-PLY professzionális LED-es világítótesttel rendelkezik, mennyezetbe és álmennyezetbe is rögzíthető, direkt és indirekt sugárzó változatban is elérhető. A fából készült lámpatest egy kis természetet csempész belső tereinkbe, amerikai dió és európai tölgy változatokban is beszerezhető.

A természet ihlette, organikus formavilágú SHELFORDII szintén amerikai dióból vagy európai tölgyből készül. Függesztett ambient designlámpaként különleges fényhatást biztosít, egyedi enteriőrélményt kölcsönözve a térnek.

„A sok pozitív visszajelzés megerősített minket abban, hogy jó ez az irány. Örülünk, hogy újabb érdekes darabokkal gazdagodott a FLOTTA kollekciónk és hogy egy tehetséges formatervezővel dolgozhattunk együtt Nieto Ramón személyében” – emelte ki Babits Tamás, a Plydesign alapítója és ügyvezető igazgatója.

Fedezzétek fel ti is a Plydesign további inspiráló és időtálló designbútorait a márka weboldalán!

Plydesign | Web | Facebook | Instagram
Nieto Light | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük